Το σχόλιο της ημέρας

Το καλάθι της αισχροκέρδειας, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Τα φτωχά νοικοκυριά, ταλαιπωρημένοι γέροντες και γερόντισσες πρωτίστως , στενάζουν. Κυριολεκτικά όχι θεωρητικά. Ποιο καλάθι; το καλάθι είναι καλάθι της αισχροκέρδειας, της ασύδοτης απληστίας. Όχι πάντα αλλά κατα κανόνα. Είναι κοινός τόπος τον οποίο τον δέχεται εμμέσως και η κυβέρνηση πως ο παράγων αυτός επιβαρύνει τις τιμές κατα ποσοστό ίσως και 30-40% σε βασικά είδη.

•Πολύ χαλαρή τη βλέπω την κυβέρνηση. Εξαγγελίες σποραδικών ελέγχων για τα μάτια και για ακραίες καταστάσεις. Να σας πω το γιατί. Γιατί η ακρίβεια δημιουργεί μέσω ΦΠΑ υπέρ έσοδα για το δημόσιο.Ακριβότερο το προϊόν μεγαλύτερα έσοδα. Πολύ αρέσει αυτό στο Υπουργείο Οικονομικών. Πάμε για την επενδυτική βαθμίδα.

•Πολύ αποτελεσματική η αναδιανομή. Οι φτωχοί πληρώνουν το φτηνό χρήμα για τους πλούσιους. Πολύ σωστά. Πληρώνουν και το καλάθι τους. Χρηματοδοτούν και την αισχροκέρδεια. Οι περισσότεροι είναι και γέροι άνθρωποι. Ποιος ξέρει αν θα ψηφίζουν το 2027.

SHARE
RELATED POSTS
Πατέρας προσωρινά κρατούμενου Κροάτη, «ενηλίκου» 19 ετών, του Πάνου Μπιτσαξή
Τον μπουμπούνισε , του Πάνου Μπιτσαξή
384354_276164465757189_127413870_n.jpg
Πενήντα χρόνια μπόρες, ακόμα δεν ξεδίψασα!, του Τάκη Μιχαήλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.