Απόψεις

Βαγγέλης Παυλίδης: Η Ζαρού και η μπουζού

Spread the love

Άκουσα προ καιρού την αβρών τρόπων κυρία Ζαρούλια (την Ναζί  ξέρετε) να χρησιμοποιεί την λέξη “μπουζού” που από τα συμφραζόμενα κατάλαβα πως θα πει φυλακή. Την λέξη όμως δεν την είχα ξανακούσει κι επειδή έλεγα προ ημερών πως ξέρω Ελληνικά το παίρνω τώρα πίσω, ομολογώ πως η μόρφωσή μου είναι λειψή και ζητώ γονυπετής συγγνώμη για την τόση μου έπαρση. Στη συνέχεια φαγώθηκα να ανακαλύψω από πού προέρχεται η λέξη. Άνοιξα λεξικό επι λεξικού -ως και τα “Καλιαρντά” του Πετρόπουλου- μα τίποτα. Κι ύστερα μου άναψε ένα λαμπάκι και σκέφτηκα το “μπουζουριάζω”. Αυτό τό ‘ξερα! Έδωσα ένα φάσκελο στον εαυτό μου και συνέχισα τις έρευνες σε νέο μονοπάτι. Τελικά, κάπου ανακάλυψα μια πιθανή ετυμολογία, ότι δηλαδή προέρχεται από το Ιταλικό bozzolo =κουκούλι. Έτσι, χάρη στην ευγενέστατη και αβρότατη κυρία Ζαρούλια πλούτισα το λεξιλόγιό μου κατά μία λέξη, όπως και οι περισσότεροι εξ υμών, υποθέτω.

Καθώς μπουζοερευνούσα έμαθα πως οι μπουζουριασμένοι Ναζί ζήτησαν να απομπουζουριαστούν, για να πάνε λέει στη Βουλή να ψηφίσουν. Μου έρχεται να γράψω διάφορες λέξεις απ΄αυτές που χαρακτηρίζονται “ακατάλληλες δι ανηλίκους”, μα δεν το κάνω. Αφ’ ενός γιατί δεν είναι στους τρόπους μου κι αφ’ ετέρου γιατί είναι βέβαιο πως σ’ ένα διαγωνισμό χυδαιότητας θα είχα ηττηθεί κατά κράτος από τους Ζαρουλιοκασιδιαρομιχαλιολάκους.

Σημείωση: στο δημοτικό θυμάμαι κάναμε διαγωνισμό ποιος θα φτύσει πιο μακρυά. Υποθέτω πως για να ακολουθεί το άθλημα μέχρι σήμερα η κυρία Ζαρούλια (η Ναζί, ξέρετε) θα ήταν πρωταθλήτρια. Στους άνδρες, βέβαια, είναι ο άλλος αρχι-Ναζί, ο Κασιδιάρης.Βαγγέλης Παυλίδης
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη
SHARE
RELATED POSTS
Μια παραμονή πρωτοχρονιάς, του Κωστή Α. Μακρή
Grexit από τον κακό εαυτό μας, του Γιάννη Πανούση
Αιθιοπία: κορίτσι 12 χρόνων, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.