Υγεία

Υγιής και νεανική επιδερμίδα, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love

 

 
Η επιδερμίδα είναι το ανώτερο στρώμα του δέρματος,είναι το όργανο που προστατεύει το σώμα από τις εξωτερικές επιθέσεις όπως την ηλιακή ακτινοβολία,τους ρύπους και τα καπνογόνα, το κρύο και την ζέστη αλλά και τον αέρα! Παράλληλα διατηρεί την σωστή θερμοκρασία του σώματος.
 

 

Για να επιτελεί όμως αυτές τις σημαντικές λειτουργίες πρέπει να την διατηρούμε καθαρή και ενυδατωμένη! Η καθαριότητα πρέπει να γίνεται με πλύσιμο πρωί-βράδυ με ειδικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Πολλές πιστεύουν ότι αφού δεν έχουν βάλει make up το πρωί δεν είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της επιδερμίδας το βράδυ.΄Αλλες νομίζουν ότι με το να πλύνουν το πρόσωπό τους με σκέτο νερό το καθαρίζουν! Λανθασμένη αντίληψη. Το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι απαραίτητο καθαριστικό τόσο για το λιπαρό όσο και για το ξηρό δέρμα. Στο λιπαρό δέρμα βοηθά στην απομάκρυνση του σμήγματος που φράσσει τους πόρους και δημιουργεί τους φαγέσωρες (μαύρα στίγματα). Αφού το απλώσουμε με ελαφρύ μασάζ στο δέρμα του προσώπου και λαιμού το ξεπλένουμε με νερό της βρύσης, το σαπουνίζουμε με ένα ήπιο υγρό καθαριστικό για να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα του γαλακτώματος και των ουσιών που φράσσουν τους πόρους και εμποδίζουν την άδηλο αναπνοή του δέρματος. Το ξηρό δέρμα και αφυδατωμένο το καθαρίζουμε μόνο με γαλάκτωμα, το ξεπλένουμε με νερό και το σκουπίζουμε ταμποναριστά, χωρίς τρίψιμο. Είναι λάθος το γαλάκτωμα να μην ξεπλένεται με νερό αλλά να αφαιρείται με λοσιόν σε βαμβάκι. Σ΄αυτήν την περίπτωση ελάχιστο γαλάκτωμα αφαιρείται,το υπόλοιπο παραμένει στο δέρμα βλάπτοντάς το αφού είναι καθαριστικό αλλά και την επίδραση της κρέμας που θα ακολουθήσει αλλοιώνει.
 
Και το ευαίσθητο δέρμα έχει ανάγκη από καθαριότητα πρωί-βράδυ! Ευαίσθητο μπορεί να είναι ένα ξηρό δέρμα αλλά και ένα λιπαρό. Η ευαισθησία δημιουργείται από την έλλειψη περιποίησης ενός δέρματος ή από την χρήση ακατάλληλων προιόντων π.χ.καθαρισμός δέρματος μόνο με σαπούνι (πλήν ακνεικών δερμάτων), χρήση κρεμών και ορρών με πολλά λιπαρά συστατικά και χημικές ουσίες,υπερβολικό πλύσιμο δέρματος και αλόγιστη χρήση ηλιακής ακτινοβολίας. Επίσης από άγχος και στρές ή από την λήψη ορισμένων φαρμάκων. Το να χρησιμοποιούμε τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί η μητέρα μας ή η φίλη μας είναι λάθος γιατί πρέπει να τα επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας. Μία λάθος κρέμα προσώπου μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο δέρμα. Εάν σε ένα λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήσουμε μια λιπαρή κρέμα, θα φράξουν οι πόροι, το δέρμα δέν θα μπορεί να αναπνέει και θα δημιουργηθούν σπυράκια,μαύρα στίγματα και η χροιά του δέρματος θα γίνει θαμπή. Αντίθετα εάν σε ένα ξηρό δέρμα δέν δώσουμε κρέμα με τα σχετικά συστατικά για θρέψη και ενυδάτωση θα οδηγηθεί σε πρόωρη γήρανση. Τα αποτελέσματα της κακής συνήθειας να μην περιποιούμεθα σωστά το δέρμα μας θα φανεί στο μέλλον.
 
Εκτός των παραπάνω η σωστή διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο για την υγεία του δέρματος. Η κατανάλωση πρωτεινών, φρούτων, λαχανικών και η αποφυγή των λιπαρών και επεξεργασμένων τροφών,των γλυκών και των αναψυκτικών θωρακίζει την υγεία του δέρματος. Η πόση ενάμισυ λίτρου νερού είναι απαραίτητη για την αποτοξίνωση του οργανισμού.Το κάπνισμα και το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγονται γιατί και τα δύο αφυδατώνουν το δέρμα και το οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.
 
Ο καλός ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για την υγεία και ομορφιά του δέρματος!
 

 

Συμβουλές και χριστουγεννιάτικες προσφορές από το Κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa. Επισκεφθείτε την σελίδα εδώ.

 

 

 

Επίσης: Πεντικιούρ SPA και μανικιούρ μόνιμο,διάρκειας 3 εβδομάδων ΜΟΝΟ 29 ευρώ και τα δύο (katerina day spa τηλ.22410-31016). 
 
1) Περιποίηση προσώπου (καθαρισμός+ενυδάτωση ή θεραπεία,σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός σας)
 
2)Πήλιγκ σώματος με μασάζ αρωματοθεραπείας(απομάκρυνση νεκρών κυττάρων,ενυδάτωση δέρματος,χαλάρωση και ευεξία) 
 
3)Πεντικιούρ SPA με περιποίηση άκρων(σκληρύνσεις,κόψιμο + βάψιμο νυχιών και μασάζ ποδιών) 
 
4) Μανικιούρ υβριδικό,διάρκειας 3-4 εβδομάδων. Μόνο 75 ευρώ!
Μπορείτε να το δωρίσετε όχι μόνο στον εαυτό σας, αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Περισσότερα: www.katerinadayspa.gr
SHARE
RELATED POSTS
Οι κακές συνήθειες του χειμώνα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Σοφοί μετά το Πάσχα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι απειλητική η ιλαρά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.