Απόψεις

Η απίστευτη δύναμη των ασήμαντων τραγουδιών, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love


Διάβασα προχθές, στη στήλη Πολιτισμός (sic) του σάϊτ ‘Κουτί της Πανδώρας’, είδηση η οποία ανήκει στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, όσο εγώ – σαφέστατα παράφωνος – ανήκω στους βαθύφωνους της όπερας! Λοιπόν, με βάση περίεργη μέτρηση στο youtube, πρώτος στην δεκάδα των διάσημων τραγουδιστών τοποθετείται ο (νεαρός προφανώς) Παντελής Παντελίδης με κάπου 13 εκατομμύρια views! Ακολουθεί το συγκρότημα ‘Μέλισσες’, στην τρίτη θέση το άσμα ‘Πάω όπου με πας’ (πρέπει να το γουστάρουν μεθυσμένοι πελάτες ταξί αυτό…) με κάποιους Kings, ο Τσαλίκης, ο Stan, οι Stavento, o αειθαλής Γονίδης και κάποιος Σάκης Αρσενίου (ναι, και Σάκης και Αρσενίου).

Υπήρχε και υποσημείωση στο ειδησάριο. Ότι αυτοί οι καλλιτέχνες, αφορούν τις προτιμήσεις των εφήβων.


Δυστυχώς, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο νους μου πήγε στον Μάνο Χατζιδάκι. Ο οποίος, σχολιάζοντας κάποτε τις πρόσκαιρες επιτυχίες ασήμαντων τραγουδιών (και μέτριων ερμηνευτών) κούναγε το κεφάλι ψιθυρίζοντας «φρίκη»! Δίνοντας όμως συγχωροχάρτι στη νεολαία λέγοντας: «Προσεγγίζουν οι νέοι ό,τι τους πλασάρουν καιροσκόποι, ατάλαντοι και πονηροί ατζέντηδες». Και έκλεινε με την εξής φράση: «Για να ανακαλύψει ο νέος τον θησαυρό της ελληνικής μουσικής, πρέπει να ψάξει μόνος του, να ξεχωρίσει και να νοιώσει την αξία. Κι’ αυτό είναι δύσκολο, θέλει ωρίμανση και επιμονή».

Αυτά.

Ο Γιώργος Αρκουλής γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει υπηρετήσει την (αθλητική) δημοσιογραφία από το 1969 και έχει γράψει τα εξής βιβλία: 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Λιουτπράνδος της Κρεμόνας και ο Ρητινίτης οίνος, του Βαγγέλη Παυλίδη
Εεεεεε, Ξύπνα, είναι ώρα για ύπνο!, της Έφης Γεωργάκη
Δημήτρης Κατσούλας
Και το προεκλογικό χαρτομάνι, ποιος θα το μαζέψει;, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.