Αναγνώστες

Προσθαφαίρεση, του Νάσου Αθανασίου

Spread the love

Δεν βαφτίστηκε, υποχρεώθηκε σε ονοματοδοσία.

Κληροδότημα αφώτιστης, τετράτοιχης δοσοληψίας, η τύχη του αφέθηκε σε τρίτους. Δύο τον αριθμό. Κατά τη μεταφορά δεν υπήρξε χρηματική συναλλαγή. Υπολειπόταν, ενώ παράλληλα όμως έτριβε τα χέρια του κάτω από το τραπέζι για μελλοντικές πληρώσεις και γαλήνες. Τέτοιες σκέψεις συνοδεύονταν με επαύξηση. Όχι υπερβολική. Τουλάχιστον κατά έναν.

Εκεί τα ‘χανε.

Περισσευούμενος και κακομαθημένος αποτελούσε φόβητρο με τη μοναξιά του.  Εξ’ ορισμού άκοπος στα δύο, δεν αντάμωνε συγγενικά, είχε αναπληρωματική τη φιλία και καλυπτόταν πρόσκαιρα μ’αυτή.

Εκεί κάτι του ‘λειπε.

Μαθημένος στη συνεπαγωγή καθόριζε εκ των προτέρων τις εκβάσεις και γύριζε την πλάτη στα ζευγάρια, στην ουσία συμπλεγματικά, μα η επιφάνεια έδειχνε άλλο. Συχνά προσποιούμενος τον διανοούμενο επίτιμο που άργησε στην απονομή του βραβείου του, έκανε παράπονα παραμέλησης. Στη συνέχεια βραβευόταν …σε καθημερινή βάση. Τα οπίσθια μάτια του κοιτούσαν δόλια όσους κυκλοφορούσαν τις έτερες 15 μέρες του μήνα και τους κατηγορούσε για αχαριστία. Ένας σκάρτος ημερολογιακός χρόνος του έφτανε για να παραλάβουν τα ζεύγη την εκδίκηση τους.

Περίμενε καρτερικά μέχρις ότου,κάπου στα μισά αυτού, άκουσε σε ένα λευκό δωμάτιο να λένε: “Χάθηκαν και τα δύο. Έχετε όμως την ευλογία του πρώτου σας”. Αμέσως γύρισε να κοιτάξει στην άκρη του πάγκου.

Εκεί τα’χασε.

Στην απονομή είχε προταθεί για δύο βραβεία! Του πρώτου και του περιττού!            Αρκέστηκε στο δεύτερο.

Εκείνο το…πεπερασμένο!Ο Νάσος Αθανασίου παρουσιάζεται: “Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα. Πέρασα ξυστά από σχολεία, γήπεδα και πανεπιστήμια. Καλός μόνο σε ό,τι με κέρδιζε. Με κέρδισαν, λοιπόν, τα μαθηματικά και τα παιδιά και έτσι έγινα καθηγητής. Οι φίλοι λένε πως έχω εμμονές. Τους πιστεύω. Λάτρης του Nietzsche και του Βάρναλη. Κυνικός, μα και δοτικός σε ό,τι θεωρώ πως είναι αληθινό.

SHARE
RELATED POSTS
Δείτε το βίντεο και γράψτε μας τη δική σας ιστορία
078766bd105ca007e20706c1f3dad733.jpg
Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς: “Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!”
13015010_1702285126710866_1926565307_n.jpg
Ένας τζίτζικας τον Αύγουστο, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.