Αναγνώστες

Σπάστε επιτέλους τη στάμνα!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά  

 

 

Χρόνια μάς βαυκάλιζαν με σενάρια εσωτερικής κατανάλωσης !Ποτέ μα ποτέ δεν τα πίστεψα γιατί δεν με έπειθαν οι πολιτικοί με την τρομολαγνεία !Αλλά ,για να κοιμόμαστε ασφαλείς στον Έβρο, χειροκροτούσαμε π.χ. την έλευση- μη αξιόπλοων -υποβρυχίων! Σαφώς και δεν γνωρίζαμε το φαγοπότι! Ε, τώρα, τι γίνεται κατά την παραλαβή ποιος το γνωρίζει !

Προβοκάτσια! Διαβάστε λιγάκι γι αυτήν την κυρά, πώς, πότε, πού, και με ποιον τρόπο κάθεται στο σβέρκο μας και μας καθιστά σχεδόν ανάπηρους. Παραθέτω: «Η προβοκάτσια θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα της μαχητικής προπαγάνδας στη ψυχολογία της μάζας που μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη σε περιόδους κρίσεων, π.χ. πολιτικών, οικονομικών κ.λπ.»

Θυμήθηκα ξανά το παραμύθι σου γιαγιά, για τον μπαμπούλα στο φράχτη ,εκεί που κάρπιζε η μικρή κερασιά! Για να φας κι εσύ κανένα τραγανό κερασάκι, γιατί εγώ τα «έβαζα χέρι» νωρίς, μου έλεγες, μόλις βράδιαζε ,ότι εκεί έβγαινε ο μπαμπούλας και φύλαγε το κερασόδεντρο κι όποιος άπλωνε το χέρι, χραπ μια, του το έκοβε !Έτσι ,έτρωγα όσα προλάβαινα πριν τις μπαμπουλολογίες!

Σκηνικά απίστευτης αγριότητας, γέμισαν παράδες τους επιτήδειους, αφήνοντας απένταρους πολλούς εξ ημών!

Και με το φόβο της εισβολής των Τούρκων στο Αιγαίο, με το Μακεδονικό, με το Αλβανικό, με τις γρίπες, με τα μεταλλαγμένα, περνούσαν τα φορολογικά νομοσχέδια σε βάρος μας, μέχρι που η καμπούρα μας πετάχτηκε πάνω, για να βαράνε σήμερα οι Σοϊμπλοειδείς κοινωνίες με τη ράβδο του τεράστιου χρέους!
Σήμερα πάλι αναρωτήθηκα, πώς μπλέξαμε αδερφέ με κάποιους ψυχρούς ,απόμακρους πλην συμφεροντολόγους Ευρωπαίους !Μας περιέβαλαν με αγάπη μέχρι να βρουν τη στιγμή της οικονομικής επίθεσης! Έτσι, το ωραιότατο «ακρόπρωρο» της Ελλάδας το Καστελλόριζο ,έγινε το πρώτο σκηνικό στο θέατρο του χρέους και ο γερμανικός καπιταλισμός απεδείχθη για άλλη μια φορά αδηφάγος. Και επειδή ο Θεός είναι αμέτοχος όλων των αδικημάτων, το «Ελέω Θεού», συνώνυμο του «αναντικατάστατος» που θέλουν να επικαλούνται κάποιοι δεν ισχύει απλά είναι φραστική επινόηση για εξυπηρετήσεις .

Ο ι μπαμπουλολογίες θα συνεχιστούν μέχρι να συνέλθουμε οι βαυκαλιζόμενοι και να ενεργοποιηθούμε ως λαός που δεν πιστεύει στους εκφοβισμούς ,που γνωρίζει καλά ότι οι τάσεις επιβολής της Γερμανίας προκάλεσαν φριχτή δυστυχία σε εμάς και πολλούς άλλους!

Ας σταματήσουν οι πολιτικοί να πηγαίνουν με τη στάμνα στη βρύση ,γιατί όπως συμβαίνει σε κάθε διαπραγμάτευση ,οι μπαμπούλες θα μας φοβερίζουν ,θα μας απειλούν με Grexit,και θα μας γυρνάνε στα ίδια επ’ αόριστον !

Πολιτικοί ,κυβερνητικοί κυρίως, ξεχάσατε τους Έλληνες ως οντότητες και τους θυμάστε ως « πολυεργαλεία»,τα οποία ψηφίζουν ,συμπαρίστανται ,πληρώνουν!

Εάν έχετε σκοπό να ασκείτε πολιτική, μειώνοντας καθημερινά τα έσοδά μας ,αυτό λέγεται υφαρπαγή και πρέπει να αποφασίσετε αν θα σας μετακινούν όπως θέλουν οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα ή αν θα κινηθείτε με σχέδιο αδιαπραγμάτευτο ,σώζοντας τη χώρα και τους πολίτες !Πηγαίνετε στη βρύση και σπάστε τη στάμνα!

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πάνω από τα σύννεφα, της Ελένης Λαδά
10409681_10204332470253467_9208089236355184585_n.jpg
Το 2015 μου: απαντά ο Γιάννης Νικολαΐδης για το iPorta.gr
13015010_1702285126710866_1926565307_n.jpg
Μελεκούνια για δύσκολες ώρες, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.