Κινηματογράφος - Θέατρο

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο: Ηθοποιοί που μεγαλούργησαν

Spread the love
James Stewart

 

 

 

Αναφέρουμε απλά μερικές από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε: 1.Mr. Smith Goes to Washington, 2.The Philadelphia Story, 3.It’s a Wonderful Life , 4.Harvey, 5.Rear Window, 6.Vertigo, 7.Anatomy of a murder … επειδή μερικές φορές οι τίτλοι δεν λένε και κάτι ανατρέξτε στο Google, στο imdb.com ή ακόμα καλύτερα δείτε τες και θα διαπυστώσετε για τί ταινίες μιλάμε. Ψηλός, γαλανομάτης, μεγάλος ηθοποίος της εποχής του, η πρώτη επιλογή στις ταινίες του Alfred Hitchcock και κάτοχος Oscar. Έχει δώσει μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία του σινεμά και βραβεύθηκε με τιμητικό Oscar το 1985 για την συνεχή προσφορά του στον κινηματογράφο. Είναι από τους λόγους που ο Daniel Day-Lewis έγινε ηθοποιός. Θέλετε και άλλα;

 

 

 

 

 

Trivia: Πάνω από 3000(!) άτομα έδωσαν το παρόν στην κηδεία του το 1997 για να τον τιμήσουν.

 
Paul Newman

 

 

 

Τα πιο γνωστά γαλάζια μάτια του σινεμά, ζεν πρεπιέ και από τους πρώτους ”χαμελαίοντες” της μεγάλης οθόνης κάτι που το δείχνει η μεγάλη γκάμα των ρόλων του. Ακούραστος πρωταγωνιστής για πάνω απο 50 χρόνια, ένας από τους μαθητές του Lee Strasberg (ο σπουδαιότερος δάσκαλος υποκριτικής) ο οποίος ανέφερε για αυτόν πως θα είχε φτάσει τον Brando εάν δεν ήταν τόσο …. όμορφος. Οσκαρικός, φιλάνθρωπος και για πάντα ερωτευμένος με τη γυναίκα της ζωής του Joanne Woodward από το 1958 μέχρι το τέλος της ζωής του και την παγκόσμια θλίψη γι’ αυτόν το 2008. Χωρίς αμφιβολία ο πιο σταθερός ηθοποιός που έχει υπάρξει με υποψηφιότητες σε βραβεία για 5 συνεχόμενες δεκαετίες και ρόλους αμέτρητους που εάν τους ονοματίσουμε θα γεμίσουμε όλη τη σελίδα. Respect.

 

 

 
 

Trivia: Πολλές φορές στην αρχή της καριέρας του τον μπέρδευαν με τον Brando. Έχει υπογράψει πάνω από 500 αυτόγραφα με αφιέρωση, ”με αγάπη Marlon!”

Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.

 
 
 

SHARE
RELATED POSTS
grig.jpg
Μιαν άλλη Ιφιγένεια απ΄αλλού φερμένη, του Γρηγόρη Τσιόγκα
«Έφη. Από το Ευτυχία», στο Θέατρο Αλκμήνη με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, του Κωστή Α.Μακρή
58498ff2e6ae7a2b1a400d430f906736_XL.jpg
Θέατρο: “Μένγκελε”, τι κάνει έναν γενετιστή γιατρό να κάνει πειράματα σε παιδιά στο Άουσβιτς;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.