Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Ψυχολογία

8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Spread the love

 

Φέτος, για πρώτη φορά, οργανώνεται στην Ελλάδα η Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία, η οποία ξεκίνησε το 2016, με πρωτοβουλία φεμινιστικών και γυναικείων οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ισπανία, όπου πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 5 εκατομμύρια γυναικών.

Οι διεκδικήσεις των γυναικών σε όλον τον κόσμο είναι κοινές και αφορούν την εξάλειψη των διακρίσεων και των αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο μας, στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής μας. Η έμφυλη βία και οι γυναικοκτονίες αποτελούν καθημερινή είδηση και αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορες και αδρανείς.

Συμμετέχουμε όλες στη Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιχειρηματίες, αγρότισσες, επιστημόνισσες, καλλιτέχνιδες, νοικοκυρές, φοιτήτριες, μαθήτριες, γιατί μας αφορά!

Στις 8 του Μάρτη  λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στην ανισότητα, στις διακρίσεις βάσει φύλου, στην έμφυλη βία και στις δολοφονίες γυναικών!

Στις 8 του Μάρτη δεν αρκούμαστε στο ρομαντικό χαρακτήρα της ημέρας!

Στις 8 του Μάρτη διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε!

Ειρήνη Αγαθοπούλου

Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας

 

 

SHARE
RELATED POSTS
VIVRE C’EST L’AMOUR, του Χρήστου Χωμενίδη
Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας, η σημερινή, του Κώστα Αρβανίτη
Αφιέρωμα στον Συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.