Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Φιλάνθρωποι και άλλα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Όχι ότι δεν το περιμέναμε!

Βγήκαν, λοιπόν, οι γνωστοί κινδυνολόγοι στο μεϊντάνι και άρχισαν τα δικά τους.

«Θα αναθεωρηθούν οι συντάξεις τον Σεπτέμβριο», ο ένας.

«Χρήμα υπάρχει ως το καλοκαίρι», ο άλλος. Και να είστε σίγουροι πως θ’ ακολουθήσουν και άλλοι από το πλήθος ειδικών και υπευθύνων που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους (που βέβαια δεν θα είναι άσσοι και ρηγάδες, αλλά…ντόρτια!).

Απορώ, όμως πως και δεν θα υπάρχει χρήμα, αφού και – υποτίθεται – μαξιλαράκι κρίσεων υπάρχει, και μειώσεις μισθών – λόγω παραμονής των εργαζομένων στο σπίτι – συζητιέται ότι θα γίνουν. Άσε που κάποιοι επιχειρηματίες με μπόλικο χρήμα στα σεντούκια τους, ήδη έκαναν χειρονομίες φιλανθρωπίας. Από ό,τι πληροφορηθήκαμε, ήδη η γνωστή δυναστεία σούπερ εταιρείας διύλισης πετρελαίου, πρόσφερε μερικούς αναπνευστήρες στο ΕΣΥ, ενώ και τα βλαστάρια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου της «Χαλυβουργικής» προχώρησαν απ’ ό,τι διάβασα, σε δωρεά ενός εκατομμυρίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι χρωστάνε (ως επιχείρηση), πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ.

Να μη ξεχάσω και τον άλλον φιλάνθρωπο. Όπως δημοσιεύτηκε (και ήδη σχολιάζεται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης…), ο Πειραιώτης επιχειρηματίας έστειλε μια παρτίδα μάσκες στο ΕΣΥ. Προφανώς για να δείξει στην κυβέρνηση την ικανοποίησή του, μετά τον συμβιβασμό του για τα χρέη του. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, μπορεί να χρώσταγε δεκάδες εκατομμύρια, αλλά τελικά όπως φαίνεται γλύτωσε τα περισσότερα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Γιώργος Χατζημάρκος “Κριός” και ο Jeff Bezos της Washington Post, του Γιώργου Σαράφογλου
Η πολύτιμη έκδοση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Homage à la Grèce και ο κλεμμένος Πικάσο, του Μάνου Στεφανίδη
Hackers vs protagon.gr, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.