Πόρτα στον Κόσμο

Η τρομοκρατία του Ισραήλ: μια μόνιμη απειλή για την παγκόσμια Ειρήνη, του Παναγιώτη Δελλή

Spread the love
 
Compañero Nelson Mandela, presente ahora y siempra!
 
Το Ισραήλ, παράνομο εθνικό μόρφωμα κρατικής τρομοκρατίας από την ημέρα της ίδρυσής του (1948), μόνιμη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, πυρηνική δύναμη που απειλεί την ασφάλεια του κόσμου χωρίς να εξαιρούνται οι ΗΠΑ είναι η τελευταία χώρα που νομιμοποιείται να μιλά για τα δικαιώματα των άλλων χωρών να διαθέτουν πυρηνική τεχνολογία ακόμη και πυρηνικά όπλα. Κανείς, ούτε ο Θεός, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ασφαλώς όχι οι ΗΠΑ ή η Ευρώπη δεν έθεσε στο Ισραήλ “βέτο” για πόλεμο και ειρήνη στον κόσμο.
 
Το Ισραήλ, σε αντίθεση με το Ιράν, είναι εμπλεκόμενο σε πράξεις τρομοκρατίας και βρισκόταν σε μόνιμους πολέμους ήδη σε προτέρα μορφή, στην διάρκεια και μετά την δημιουργία του το 1948 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το Ισραήλ βρέθηκε υπαίτιο σε πράξεις που τουλάχιστον είναι, θα μπορούσε και θα΄πρεπε να αξιολογηθούν ως “εγκληματικές πράξεις κατά της ανθρωπότητας”, ξεκινώντας από τις εθνικές εκκαθαρίσεις και την εξορία Παλαιστινίων μέχρι “μετακινήσεις πληθυσμών” και λεηλατήσεις χωριών, επιχώριες λεηλασίες, απαγωγές παιδιών, συλλήψεις και φυλακίσεις χωρίς δίκη. Είναι ενεχόμενο σε δολοφονίες στο Παρίσι, στο Ιράν, στην Συρία, στην Ιορδανία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη, στο Ντουμπάϊ, στην Μάλτα, μεταξύ πολλών άλλων σημείων στον κόσμο και ωστόσο δεν θεωρείται από την διεθνή κοινότητα ως “κράτος κακοποιών”.
 
Αν και το Ισραήλ απέτυχε να ασκήσει “βέτο” στην προσωρινή συμφωνία με το Ιράν, το Ισραήλ δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Τα σκυλιά του στο Κογκρέσο ασκούν πιέσεις για νομοσχέδιο (bill) όπου θα διατυπώνεται ρητά ότι η Κυβέρνηση θα έχει το δικαίωμα κάθε 30 ημέρες στην Γερουσία να πιστοποιεί ότι το Ιράν τηρεί τους όρους της προσωρινής συμφωνίας και ότι δεν περιορίζει, δεν εμποδίζει, ούτε πειρατεύει την απόφαση της Κυβέρνησης να σημειώνει προόδους για μια μόνιμη συμφωνία με το Ιράν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
 
Μόνο το Ισραήλ και μέσω των συμμάχων του, ισραηλινοί νομικόφρονες και νομομαθείς της δεξιάς πτέρυγας του Ισραήλ (Israel-Firster) εντός της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, σίγουρα στο Κογκρέσο έχουν αποτύχει ώστε να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο ο Μπίμπι Νετανιάχου δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Ο Μπίμπι και το Ισραήλ θέλουν να καρατομήσουν το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα απαιτώντας το Ιράν να παραιτηθεί εντελώς από αυτό ακόμα και αν υπηρετεί ειρηνικούς σκοπούς. Ο στρατός των νομομαθών και νομικοφρόνων του Μπίμπι Νετανιάχου θα μπορούσαν πολύ απλά να ναυαγήσουν την επόμενη συμφωνία.
 
Το Ισραήλ, ίσως η τρίτη ή τέταρτη πιο ισχυρή πυρηνική χώρα μετά τις ΗΠΑ, και την Ρωσία ίσως την Κίνα, υποβοηθήθηκε στο πυρηνικό της πρόγραμμα από την φαρισαϊκή Δύση με κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Νορβηγία να προμηθεύουν το υλικό και την τεχνογνωσία στο Ισραήλ για να παράγει εκατοντάδες πυρηνικές βόμβες έχοντας βεληνεκές μέχρι την Νέα Υόρκη, την Μόσχα ή το Σικάγο, την Τεχεράνη ακόμη και την Μέκκα.
 
 

 

Ο Παναγιώτης Δελλής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι Κλασσικός Φιλόλογος, Διεθνολόγος και Συγγραφέας. Έχει σπουδάσει στα Ιωάννινα και στην Γαλλία. Συνεργάζεται από το 1999 με το Πανεπιστήμιο του Exeter (Professor Richard Seaford) και από το 2009 με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

 
SHARE
RELATED POSTS
Το μήνυμα του Lorenzo Orsetti που πολεμούσε τους ISIS
Το «μαύρο κουτί των Βρυξελλών» και  τα …πεταμένα εμβόλια, του Νίκου Βασιλειάδη
Παναγία των Παρισίων: ένα σύμβολο στο μένος του πυρός – Η ιστορία, video, photos του αρχιτεκτονικού θαύματος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.