Κινηματογράφος - Θέατρο

Laurence Olivier: ο άνθρωπος που λάτρευε τον Σαίξπηρ ( οι σπουδαίοι του κινηματογράφου)

 

 
 
Αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος θεατρικός ηθοποιός, έκανε κάτι εξαιρετικά δύσκολο μεταφέροντας και σκηνοθετώντας τον Άμλετ (Hamlet-1948) στην μεγάλη οθόνη κάτι που του έδωσε βραβείο Α’ ανδρικής ερμηνείας στα Oscar. Χαρακτηριστικά του πως του άρεσε να ερμηνεύει πρωταγωνιστές από έργα του Σαίξπηρ (και ήξερε όλους τους διαλόγους από τα έργα του Σαίξπηρ ”απ’έξω”) και η εξαιρετικής χροιάς φωνή του. Υποψήφιος 13 φορές για Oscar με εκπληκτικές ερμηνείες σε ταινίες όπως Rebecca, Richard III και Sleuth. 
 

 

 

 

Ήταν παντρεμένος με την λατρεμένη Vivien Leigh και πρωταγωνίστησε για περίπου 4 δεκαετίες σε πολλές και σημαντικές ταινίες. Από πολλούς θεωρείται ο πιο άρτιος στην τεχνική της υποκριτικής ηθοποιός στην αιώνια ”μάχη” μεταξύ αυτού και του Brando για τον ”τίτλο”… βέβαια ένας τίτλος που δεν τον ένοιαξε ποτέ αν του αποδοθεί.
 

 

Trivia: Η πρώτη επιλογή για την ερμηνεία του Vito Corleone στον Νονό (The Godfather-1972), όπου αρνήθηκε επειδή ήταν άρρωστος.
 
 

 

Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ τα προηγούμενα αφιερώματα του αρθρογράφου

 
 
 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ψυχανάλυση σε ρυθμούς Παπαδοπούλου, της Τζίνας Δαβιλά- Δείτε τους τυχερούς για την παράσταση στις 8/8/2013 “Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους”
Περί “Αστακού” άλλων οστρακοειδών…, του Νίκου Βασιλειάδη
Παρούσα η σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου στην παράσταση “Λες κι ήταν χθες”- Εκπλήξεις και συγκίνηση από το “Ροδίων Παιδεία”-

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.