Υγεία

Υγεία: ενθαρρυντικά βήματα για την πρόγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Η κατακτηθείσα επιστημονική γνώση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες υπόσχονται περαιτέρω βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η πρόγνωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των απεικονιστικών μεθόδων. Η βελτιωμένη απεικόνιση και η πρόοδος της τεχνολογίας οδήγησε σε εκτόξευση των ακτινοθεραπευτικών τεχνικών.

Ο όγκος- στόχος προσδιορίζεται με μεγάλη ακρίβεια με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται σε συντομότερο χρόνο υψηλότερη δόση θεραπείας με ορατά τα οφέλη για τον ασθενή καθώς αυτό έχει σαν συνέπεια να καταμετρούνται πρώιμα αποτελέσματα συρρίκνωσης του όγκου.

Εκτός των άλλων η εφαρμογή της στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας έχει επιφέρει την αναίμακτη απομάκρυνση χειρουργήσιμων δυνητικά καρκίνων του πνεύμονα σε κλινικά μη χειρουργήσιμους ασθενείς. Και βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι ταυτόχρονα έχουν βελτιωθεί η αλληλουχία των θεραπευτικών σχημάτων, ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας όπως και οι χειρουργικές τεχνικές..

SHARE
RELATED POSTS
Ψάχνοντας… μια καινούργια σχέση, του Δρ Θάνου Ασκητή
Αφυδάτωση: ο ύπουλος εχθρός, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη
Οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι εδώ…, της Δρος Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.