Πόρτα στην Πολιτική

ΜΚΟ Αποναρκοθέτησης και η βίλα στη Ρόδο

Spread the love
 

Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, που εκτελούσε απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, η οποία και χρέωσε την χώρα με 9 εκατομμύρια ευρώ. Ρόλος της ήταν οι αποναρκοθετήσεις εκτός επικρατείας. Στο σκάνδαλο είναι αναμεμειγμένοι και κρατικοί λειτουργοί. 

 
Όσον αφορά στον εμπνευστή της χρυσής ΜΚΟ δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τζεβελέκο, ο οποίος διέμενε τα τελευταία εννέα χρόνια στη Ρόδο, συνελήφθη σε ειδική επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ  βρέθηκε να έχει στην ιδιοκτησία του πανάκριβα αυτοκίνητα, ιδιωτική φρουρά, ακριβά πιστόλια και υπερπολυτελή βίλλα  στους πρόποδες της Φιλερήμου στη Ρόδο που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τα 800.000 ευρώ. Η βίλα του, στην Ιαλυσό Ρόδου διέθετε επίσης εκτός από πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει. 
 
Ο ίδιος διέδιδε στις επαφές του ότι είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα υποστήριζε ότι τον είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς και στο σπίτι αυτό. 
 
Επί του θέματος: Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε για το ζήτημα: «Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να χυθεί άπλετο φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας και η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δηλώνει πως το γεγονός ήταν αναμενόμενο για τα δικά του δεδομένα, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «την κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος των «ημετέρων», που επί χρόνια συντηρούσε ο δικομματισμός».
 
SHARE
RELATED POSTS
Απάντηση της GUE/NGL στα ψευδή δημοσιεύματα αναφορικά με την ψηφοφορία για την υποψηφιότητα Μαργαρίτη Σχοινά
Μανώλης Γλυνός: “Ανοχύρωτη Κάλυμνος. Από τα “φρου-φρου”, τα παχιά λόγια και τη χειμερία νάρκη σε έργα και πράξεις. Μαζί”- Δηλώσεις Συμμαχίας Ν.Αιγαίου
Αλλού είναι ο στόχος τους, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.