Κινηματογράφος - Θέατρο

Katharine Hepburn: απλώς η πρώτη! ( οι σπουδαίοι του Σινεμά)

Spread the love

 

 
Η θρυλική ”βασίλισσα της Αφρικής”. Στους άνδρες υπάρχει και δεν θα λυθεί ποτέ το ποιος ήταν ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος τεχνικά υποκριτής, αλλά στις γυναίκες δεν τίθεται αμφισβήτηση  Φωνή ορόσημο, έκανε ό,τι ήθελε με τις εκφράσεις της από την αρχή μέχρι και το τέλος της καριέρας της. Υποψήφια 12 βραβείων Oscar και κάτοχος τεσσάρων Α΄ γυναικείου ρόλου, η Hepburn δεν ενδιαφερόταν για την βράβευση και γι’ αυτό δεν παρέλαβε κανένα από αυτά. 
 
Δυναμική γυναίκα, όπως και οι ρόλοι της, αποτελούσε είδωλο του γυναικείου κοινού της εποχής και δήλωσε το εξής: ” η ηθοποιία είναι ένα παιδικό επάγγελμα … υποκρίνεσαι πως είσαι κάποιος άλλος και ταυτόχρονα ”πουλάς” και τον ίδιο σου τον εαυτό’‘. Κλείνοντας θεωρώ πως η τελευταία κουβέντα της αποδεικνύει και την άνεση με την οποία υποδυόταν τον κάθε της ρόλο.

 

 
Trivia: Ο Anthony Hopkins, ο οποίος και ήταν γιος της στην ταινία ”Lion in the Winter” (Στην οποία η Hepburn απέσπασε ένα από τα Oscar της) εμπνεύστηκε την φωνή του σαν Hannibal Leckter από την ίδια.

 
 

Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ τα προηγούμενα αφιερώματα του αρθρογράφου


 


 

SHARE
RELATED POSTS
“Επάγγελμα Πόρνη” με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου από 1η Δεκ. και για 10 μόνο παραστάσεις
To πρόγραμμα των “Θεσμοφοριαζουσών” για το καλοκαίρι 2014, χορηγός επικοινωνίας: η Πόρτα
Όσκαρ 2015, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.