Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

6,5 εκατ. ώρες εθελοντικής εργασίας προσφέρουν κάθε χρόνο οι πρόσκοποι

w05-193239proskopoi.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w05-193239proskopoi.jpg

 

 

 

Εξίμιση εκατομμύρια ώρες εθελοντικής εργασίας στην ελληνική κοινωνία επενδύουν κάθε χρόνο οι πρόσκοποι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με αφορμή τη σημερινή (5/12) Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), η μεγαλύτερη κίνηση νέων στην Ελλάδα με 25.000 ενεργά μέλη, αποτελεί σημαιοφόρο του εθελοντισμού στη χώρα μας, έχοντας στο ενεργητικό του μια ιστορία 107 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης εθελοντικής προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία.

 

Η Προσκοπική Κίνηση έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία των παιδιών και των νέων της χώρας μας δίνοντάς τους την ευκαιρία, μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει, να βιώσουν αξίες και ν? αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και τρόπους συμπεριφοράς, που χαρακτηρίζουν έναν ενεργό, χρήσιμο και ευτυχισμένο πολίτη. Για να το πετύχει αυτό στηρίζεται στην εθελοντική και υπεύθυνη προσφορά των 8.000 Ενηλίκων Στελεχών της, τα οποία με αφοσίωση στον Προσκοπισμό, αφιερώνουν πάνω από 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

 

Σύμφωνα με το ΣΕΠ, οι Πρόσκοποι βρίσκονται σε περισσότερες από 300 γειτονιές σε όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο προσφέρουν στα παιδιά και τους νέους κάθε περιοχής πάνω από 200 συναρπαστικές δραστηριότητες, που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα: κοινωνική προσφορά, ιστιοπλοΐα, εκδρομές, αναρρίχηση, canoying, κοινωνική προσφορά, μουσική, πτήσεις με αλεξίπτωτο, rafting, ορειβασία, ποδηλασία κ.α.

 

Έχοντας ως βασικό τους σύνθημα το ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ, που εκφράζει μια διαρκή διάθεση για άμεση προσφορά βοήθειας, οι Έλληνες Πρόσκοποι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κάθε φορά που η κοινωνία τους χρειάζεται! Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η συγκινητική βοήθειά στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, η υποστήριξη στο έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στις φωτιές που καταστρέφουν τα δάση μας κάθε χρόνο, ο συντονισμός έργου στη προσφυγική κρίση κ.α. Επίσης στις γειτονιές που δραστηριοποιούνται αναλαμβάνουν – σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις αρχές – συνεχώς πρωτοβουλίες οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

Καταλήγοντας, το ΣΕΠ τονίζει ότι οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση!

 

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Απειλές και ύβρεις δέχεται ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς – Κατέφυγε στην Εισαγγελία
Η μοναδική συνέντευξη του Κωστή Στεφανόπουλου σε 10χρονο μαθητή, Αθήνα 2005
Τα φόρτωσε στον κόκκορα!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.