Κινηματογράφος - Θέατρο

Δεύτερη θέση στην δεκάδα των σπουδαίων του Παγκόσμιου Κινηματογράφου: Humphrey Bogart

Spread the love

 

 
Δεν θέλω να αναλύσω όσον αφορά τον Humphrey το γιατί είναι τεράστιος ηθοποιός, απλά δείτε ταινίες του και θα καταλάβετε. Ταινίες που όποιος από εμάς λατρεύει το σινεμά οφείλει να δει. Εάν μου έλεγες από την λαμπρή 20ετία του Hollywood μεταξύ 40s και 50s που οι ”screen legends” αφθονούσαν ποιός θα ήθελα να είμαι ή ποιον ζηλεύω από όλους δεν θα έλεγα ούτε τον Douglas με τον δυναμισμό του, ούτε τον Dean για την αλήτικη γοητεία του, ούτε τον Grant για το αψεγάδιαστο στυλ του, ούτε κανέναν άλλον. Bogart ”δαγκωτό”. 
 

 

 
Ο Sam Spade του Maltese Falcon συνήθιζε να παίζει δύσκολους να τους μεταπείσεις, κυνικούς άνδρες που πάντα στο τέλος έδειχναν την ευαίσθητη πλευρά τους. Οι ταινίες στο ενεργητικό του ”μία και μία”. Μόνον μεταξύ 1941-1954 πρωταγωνίστησε σε classics όπως Maltese Falcon, Casablanca, The Big Sleep, The African Queen, The Treasure of the Sierra Madre, The Caine Mutiny. Τί να πείς. Με χαρακτηριστική χαμηλή μπάσα φωνή που έχει μείνει στην ιστορία απεβίωσε στα 57 του έχοντας ακόμα πολλά να προσφέρει, μόλις 40 κιλά λόγω καρκίνου στον οισοφάγο. Τέλος θα κλείσω με μία κουβέντα του ”Το κακό με αυτόν τον κόσμο είναι ότι βρίσκεται πάντοτε ένα ποτό πίσω.” Θρύλος.
 

Trivia: Σύμφωνα με το AFI (American film Institute) ο νο.1 ηθοποιός που έχει υπάρξει. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly ο νο.1 αστέρας που πέρασε ποτέ από τον κινηματογράφο.

 
 

 

Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ τα προηγούμενα αφιερώματα του αρθρογράφου

 
 
 

 
 
 

SHARE
RELATED POSTS
17022294_10212037610956316_7917928457331360124_n.jpg
Με το αριστούργημα του Τσέχωφ ξεκινά το 2017 η θεατρική ομάδα “Πράξις”
10 ερμηνείες Β’ ρόλων που συγκλόνισαν. (Μέρος α’), του Μιχάλη Ναβροζίδη
Σπουδαίοι Ηθοποιοί που “χάραξαν” το Σινεμά: Daniel Day-Lewis, του Μιχάλη Ναβροζίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.