Πόρτα στον Κόσμο

Είναι η Βιέννη η καλύτερη πόλη διαβίωσης;

 
Τρεις ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων πόλεων για να ζει κανείς βάσει του βιοτικού επιπέδου, της ασφάλειας, του περιβάλλοντος, της υγειονομικής περίθαλψης και μιας σειράς άλλων κριτηρίων που εξετάζει σε έρευνά της η εταιρεία Mercer. Η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με την έρευνα της Mercer που αποτελεί σημείο αναφοράς στον προσδιορισμό των αποδοχών για τα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και άλλων διεθνών εργοδοτών. Η Ζυρίχη της Ελβετίας, το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά ακολουθούν την πρωτεύουσα της Αυστρίας σε μια έρευνα που αξιολογεί 223 πόλεις.
 
Οι μεγαλουπόλεις της Ευρώπης όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι δεν κατατάσσονται στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης με τις βέλτιστες προδιαγραφές διαβίωσης, αν και η Mercer κάνει ειδική αναφορά στα υψηλά κριτήρια που πληρούν όλα τα αστικά κέντρα της ηπείρου. «Οι ευρωπαϊκές πόλεις προσφέρουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο συγκριτικά με άλλες περιοχές του κόσμου. Ο τομέας υγειονομικής περίθαλψης, οι υποδομές και οι δραστηριότητες αναψυχής είναι, σε γενικές γραμμές, υψηλών προδιαγραφών. Η πολιτική σταθερότητα και τα σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας επιτρέπουν στους απόδημους να αισθάνονται ασφαλείς στις περισσότερες τοποθεσίες της Ευρώπης», σχολιάζει ο Σλάγκιν Παρακατίλ, επικεφαλής ερευνών της Mercer, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 43 χώρες.
 
Το Βανκούβερ είναι η πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην περιοχή της Βορείου Αμερικής, ενώ στην πεντάδα εντοπίζεται μόνον μια αμερικανική πόλη, το Σαν Φρανσίσκο. Η Πουάντ-α-Πιτρ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Γουαδελούπης με πληθυσμό 17.541 ατόμων, ξεχωρίζει στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ακολουθεί το Σαν Χουάν, η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, και το Μοντεβιδέο, πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, το Ντουμπάι και το Αμπου Ντάμπι βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση των πόλεων με τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.
Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η Σιγκαπούρη εμφανίζει το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο ενώ τις υπόλοιπες θέσεις της πεντάδας καταλαμβάνουν ιαπωνικές πόλεις. (από την Καθημερινή)


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Να ιός να μάλαμα! – The best son!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Μνήμη της σφαγής του Μπατακλάν, του Νίκου Βασιλειάδη
Μαρία Καρχιλάκη
Charlie Hebdo: η συγκλονιστική αφήγηση του Έλληνα που έζησε την τρομοκρατική επίθεση, της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.