Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

4 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Έλα κοντά μας, της Ρούλας Βασιλοπούλου

Ρούλα Βασιλοπούλου
Spread the love

Ρούλα Βασιλοπούλου

 

 

 

 

 

 

Ρούλα Βασιλοπούλου

 

 

 

 

 

 

12088232_10152997390156266_6647910808501712577_n.jpg

 

 

 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 11.00 και μέχρι τις 13.00 θα έχουμε ανοικτές τις πόρτες του κυνοκομείου Ρόδου κερνώντας καφέ και γλυκά ώστε να γνωριστούμε,να τα πούυε απο κοντα και κυρίως να δωσετε ενα χάδι αγάπης στα 300 αδεσποτάκια που ζουν εγκλειστα στις εγκαταστάσεις μας.

Ελάτε με τα παιδιά σας να γνωρίσετε το κυνοκομείο Ρόδου και να προσφέρετε αγάπη.

Επίσης ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου θα έχει έτοιμη την αναφορά προς τους εισαγγελεις Ρόδου και τον Άρειο Πάγο για το πολύ σοβαρό θέμα των κακοποιησεων που μας ενοχλεί και απογοητεύει όλους αφανταστα.Παρακαλούνται όλοι οι φιλόζωοι να μας τιμήσουν με την παρουσία τους τη μέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στα ζώα και να μη ξεχάσουν να υπογράψουν την αναφορά.

Η Παγκόσμια ημέρα των Ζώων,μας υπενθυμίζει πως τα ζώα,ειδικά της συντροφιάς,έχουν τον τρόπο και τη δύναμη,έχουν την μεθοδολογία και την ικανότητα να μας διδάξουν πραγματικές έννοιες στη ζωή, όπως η αγάπη, η φιλία, η πίστη, η εμπιστοσύνη. Μας δημιουργούν συναισθήματα και αλληλεπιδρώντας ομορφαίνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου. Έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, όταν τα πράγματα στη ζωή μας δεν έχουν εξελιχθεί καλά.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.    

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Μπορεί να μην θέλουμε να εμπλακούμε σε φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά δεν πρέπει να παύουμε να τις στηρίζουμε και να τους δείχνουμε ότι η προσπάθειά τους, έχει αποτέλεσμα και αντίκρυσμα.

SHARE
RELATED POSTS
28484_114930568540632_8092613_n.jpg
Λεϊσμανίωση (Καλα-αζάρ) του Σκύλου-ό,τι πρέπει να ξέρεις, του Θωμά Πολύδωρου
Σκύλος ή αλλιώς “ο άνθρωπος όπως θα έπρεπε να είναι…”, του Βασίλη Μπορομπόκα
Κτηνιατρική: η αλήθεια για τις στειρώσεις των θηλυκών κατοικιδίων, του Kωνσταντίνου Ζήγρα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.