Απόψεις

Ευρωπαϊκή υπεροψία

Spread the love

Τα στραβά τα δικά μας τα ξέρουμε, τα ομολογούμε προς κάθε κατεύθυνση, τα κουβεντιάζουμε και προσπαθούμε όπως μπορούμε να τ’ αλλάξουμε. Έχει όμως και κάτι Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει ένα καλάμι από την Λαχανιά μέχρι τις Βρυξέλλες. Βγαίνει τώρα λοιπόν ο κύριος Χάννες Σβόμποντα, Πρόεδρος της “Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών”, στο Ευρωκοινοβούλιο, και τι λέει; Λέει πως αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορέσει να σταματήσει την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, τότε θα είναι απαράδεκτο να αναλάβει η Ελλάδα την προεδρεία της ΕΕ.

Άγνοια της πραγματικότητας; αλαζονεία και έπαρση; το κούνημα του δακτύλου από το κύριο Δάσκαλο προς τον τεμπέλη και κακό μαθητή; Όλα μαζί ίσως κι άλλα τόσα που μπορείτε να συμπληρώσετε μόνοι σας. Διότι ο Αυστριακός Σοσιαλιστής κύριος Σβόμποντα είναι σαν να μας λέει και καλά ή πως όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός ναζί και ως τοιούτος δεν αξίζουμε την προεδρεία, ή ότι υπάρχει κάπου ένα κουμπί, ένας διακόπτης που μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πατήσουμε και να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή, αλλά εμείς δεν το κάνουμε.

Ο κύριος Σβόμποντα δεν κοιτάζει πως τα αίτια της ανόδου της ακροδεξιάς δεν είναι άλλα από την πολιτική λιτότητας που η τρόικα -και ο κύριος Σβόμποντα- έχουν επιβάλλει στη χώρα. Η φτώχεια, η κακομοιριά, ο ξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι βούτυρο στο ψωμί του φασισμού. Η ιστορία το δείχνει, το παρόν το δείχνει.

Στη χώρα του όμως, την Αυστρία, πώς εξηγούνται τα ποσοστά του 20 και 25% των ακροδεξιών, που στους νέους ξεπερνά και το 40% ακόμα; Ας κοιτάξει το σπίτι του ο σοσιαλιστής κύριος Σβόμποντα. Μαθήματα δημοκρατίας δεν χρειαζόμαστε.

Υγ:  Ο κύριος Σβόμποντα βρήκε θερμό υποστηρικτή: Τον ημέτερο καραγκιόζ-σοσιαλιστη Ευάγγελο Βενιζέλο που έσπευσε να δηλώσει πως για το καλό μας ειπώθηκαν όλ’ αυτά και για να μας στηρίξουν. Άφεριμ, σοσιαλιστή Βενιζέλε.


Βαγγέλης Παυλίδης
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη
SHARE
RELATED POSTS
“Όχι άλλο κάρβουνο” ή “δεν μας χέζετε, ρε Νταλάρες”;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Σε πείθει το Ποτάμι;, της Τζίνας Δαβιλά
Ο Λιουτπράνδος της Κρεμόνας και ο Ρητινίτης οίνος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.