Πόρτα στην Πολιτική

Οι χρυσαυγίτες και ο Τράγκας, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Γεγονός είναι ότι ανάμεσα σε 6 χρυσαυγίτες, δεν τα βγάζεις εύκολα πέρα. Εκτός κι αν διαθέτεις το θράσος τους. Και  την τρέλα στο μάτι.

Παρακολούθησα όλη την χθεσινοβραδινή εκπομπή του Τράγκα. «Τα όπλα μας είναι πλαστικά, τα όπλα μας δεν ξέρουν να τα χειρίζονται τα μέλη μας, γιατί εγώ είμαι σκοπευτής από 1999 και βλέπω λεπτομέρειες που δείχνουν πως δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση», έλεγε ο Κασιδιάρης. Της Ζαρούλια της ξέφυγε να αναφερθεί στα αδέσποτα και στην ευαισθησία που επιδεικνύει δίνοντας μέρος της βουλευτικής της αμοιβής για την συντήρησή τους (οκ! και ο Χίτλερ άκουγε Μπετόβεν), προκειμένου να πείσει τους φιλόζωους για τας αγαθάς προθέσεις του κόμματος, η νεαρά εν περιόδω λοχίας μανούλα είχε μάθει καλά το ποίημά της και ο Τράγκας, ψύχραιμος πάντα, τους έφερε βόλτα. Θαρρώ πως είναι ο μόνος που θα το πετύχαινε.

«Με την απλή μέθοδο των τριών θα έχουμε το 20% στις επόμενες εκλογές» διατυμπάνιζε ο Κασιδιάρης,

«έχουμε πλάνο και b και c και d, αν χρειαστεί προκειμένου να συμμετέχουμε στις εκλογές. Ακόμα κι αν τεθούμε εκτός Κοινοβουλίου», έλεγε η Ζαρούλια,

«μα πώς να πάει στις ολονύχτιες συγκεντρώσεις ο Γερμενής, αφού είναι αρτοποιός και πρέπει στις 2 τα ξημερώματα να είναι στο φούρνο;», αναρωτιόταν η σύζυγος του βουλευτή.

Τελικά, ποιοι θέλουν την Χρυσή Αυγή; Οι αντιδραστικοί που τους έδωσαν ψήφους προκειμένου να μην ψηφίσουν τους λοιπούς; Ή οι έχοντες άποψη; Αυτοί που κερδοφορούν; Γιατί, αν δεν την έχεις την τσίχλα στον εγκέφαλο, πώς θα εμπιστευτείς για το μέλλον των παιδιών σου εκείνους που λένε πως η δολοφονία του Φύσσα ήταν από κάποιον που δεν ήξεραν ( άτιμες φωτογραφίες τι αποδεικνύετε…) και τους ηθικούς δολοφόνους των δύο νεαρών χρυσαυγιτών; Άρα, ή έχεις κολλημένο μυαλό και δέχεσαι πλύση εγκεφάλου ή κερδοφορείς με κάποιο τρόπο. Αλλιώς δεν χρησιμοποιείς τις παρωχημένες θέσεις του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου για το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Ποιος σέβεται την θρησκεία και την οικογένεια όταν δολοφονεί; Ποιος σέβεται την Πατρίδα όταν δεν γνωρίζει το ελληνικό ιδεώδες; Γιατί η Ελλάδα είναι ιδέα και αγκαλιάζει όλη τη γη. Τελεία και παύλα.

Άτεγκτος ο διάλογος, ο καθείς έβγαλε τα συμπεράσματά του, την Χρυσή Αυγή την θέλουν οι δημοσκοπήσεις ως τρίτο κόμμα, αλλά ειλικρινά πες μου, ποιος θέλει τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον Γερμενή σε θέσεις κλειδιά; Αν σε ρωτήσω: θα εμπιστευτείς για το Υπουργείο Πολιτισμού τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Παππά ή την Ζαρούλια, θα μου απαντήσεις θετικά; Ή για το Υπουργείο Οικονομικών; Ή για εκείνο της Παιδείας; Δεν σου λέω για το Εθνικής Άμυνας, γιατί χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, αλλά υπενθυμίζω πως το Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πολέμαρχους, αλλά καλλιεργημένους. Όμως ακόμα κι εδώ (και καταργώντας από την σκέψη μου κάθε δεδομένο που βγήκε στην δημοσιότητα και αφορά σε εκβιασμούς Πακιστανών που δεν τους έδερναν οι χρυσαυγίτες, αν τους πλήρωναν), εσύ που θα ψηφίσεις Χρυσή Αυγή, θα ήθελες να εμπλακείς σε μια ζωή όπου ο πόλεμος πρωταγωνιστεί κυριολεκτικά και μεταφορικά; Όχι ότι οι άλλοι δεν μας κάνουν πόλεμο… Αλλά μην εφαρμόσουμε το «στους τυφλούς ο μονόφθαλμος εβασίλευσε». Όχι ότι ισχύει, αλλά να… όταν η τσίχλα κατοικεί στον εγκέφαλο, εφαρμόζεται ό,τι λέει το όνομά της: σκεπτόμαστε ασκόπως, όπως μασάμε ασκόπως.

Τζίνα Δαβιλά

 

επικοινωνείστε: [email protected]

 

SHARE
RELATED POSTS
Μ.Κόνσολας: «Η ζωή και ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσουν. Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς τηρώντας όλα τα μέτρα»
Μάνος Κόνσολας: «Αρχίζουν  τα τμήματα μετεκπαίδευσης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό»
Ναρκωτικά: Μια τοποθέτηση στην επιτροπή της LIBE και μια ευχάριστη έκπληξη…, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.