Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Αντζελίνα Τζολί: η Σύγχρονη Αμαζόνα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Ημερομηνία γέννησης 4 Ιουνίου 1975, 9 το πρωί στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Ήταν πρωί του Ιούνη, εκεί στο λαμπερό Λος Άντζελες, όπου είθε να έβλεπε το φως της ζωής μια από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη, η Αντζελίνα Τζολί. Μπαμπάς της ο εξίσου λαμπερός, αλλά και λαμπρός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζόν Βόιτ. Τα αστέρια μίλησαν με τους πλανήτες και οι μοίρες άρχισαν να ξετυλίγουν σιγά σιγά το νήμα τους.

Με ήλιο στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων και Ωροσκόπο στον «σπιτόγατο» του ζωδιακού κύκλου Καρκίνο, ο συνδυασμός δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολύ ενδιαφέρον.

Μια μικρή κουκλίτσα, με Σελήνη στον Κριό, θα αργούσε να μεγαλώσει. Παρόλο που έδινε την αίσθηση ενός ήσυχου, γεμάτου σιγουριά, πλάσματος, ο εσωτερικός της κόσμος ήταν στην πραγματικότητα φτιαγμένος από «πορσελάνη», τόσο εύθραυστος. Ο χωρισμός της μητέρας της από τον διάσημο, με ένα Όσκαρ Α´ανδρικού ρόλου, πατέρα της, όταν εκείνη ήταν 3 χρονών, τάραξε τα νερά του ψυχικού της κόσμου. Μια τόσο ευαίσθητη καρδιά θα έψαχνε τρόπους να αντιδράσει μεγαλώνοντας, καθώς θα κάλυπτε τις ανασφάλειές της πίσω από την σαγηνευτική της εικόνα. Όταν ήταν 16 χρονών την ρωτούσαν τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει και έλεγε οργανώτρια κηδειών.

Η θέση της αισθησιακής αυτής Σελήνης στον 9ο Οίκο, το σπίτι των ταξιδιών και των ξένων τόπων, θα της προμήνυε ένα πλούσιο σε εμπειρίες μέλλον. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον πλανήτη των «ξαφνιασμάτων» Ουρανό επηρέασε στο έπακρο τις διαπροσωπικές της εμπειρίες. Σχέσεις με ἐντονα πάθη που γρήγορα «ξεφουσκώνουν», όπως ο γάμος της με τον Τζόνυ Λι Μίλλερ (1999), περιπετειώδη ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ακραία συμπεριφορά μπροστά στον κόσμο, ερωτικά σκάνδαλα, αλλά και μια άλλη πλευρά, πιο «μητρική» με τρομερή ευαισθησία απέναντι στις χιλιοταλαιπωρημένες μειονότητες του Τρίτου Κόσμου. Είναι μητέρα έξη παιδιών, από τα οποία τρία είναι δικά της και τρία υιοθετημένα. Μια σύγχρονη Ιέρεια, ένας σπάνιος συνδυασμός, που θυμίζει κάτι από το «δοξασμένο» αρχαιοελληνικό Δωδεκάθεο.

Η Αφροδίτη της στο ζώδιο του Καρκίνου της δίνει μια ρομαντική χροιά σε ό,τι επιλέξει να κάνει. Στις προσωπικές της στιγμές μετατρέπεται σε μια γατούλα που θέλει να κουρνιάσει στην φωλίτσα της, εκεί που νιώθει σιγουριά και τρυφερότητα. Ο 12ος Οίκος, το σπίτι που φιλοξενεί την όψη αυτή, της παραθέτει την μεγάλη της ανάγκη για εξερεύνηση όλων των Μυστικών του κόσμου αυτού. Δεν θέλει να δείχνεται, θέλει να ενεργεί πίσω από τα φώτα. Πνευματικότητα, Μυστικισμός, Διαλογισμός και το ψυχικό δέσιμο με τον κόσμο, μερικά από τα χαρακτηριστικά. Ακόμη και τα σεξουαλικά της πάθη είναι χαρακτηριστικό που δεν άφησε πολλούς αδιάφορους. Η Αντζελίνα δεν έχει γίνει λίγες φορές πρωτοσέλιδο για τις ακραίες της τάσεις, ή για τις δηλώσεις της σχετικά με όλα αυτά που πιστεύει και προωθεί. Έψαχνε πάντα, ενστικτωδώς για το τέλειο ταίρι, για αυτόν που θα την απογείωνε συναισθηματικά και τελικά το βρήκε.

Μετά από 2 αποτυχημένους και εκρηκτικούς γάμους, η Αντζελίνα είχε ήδη παίξει σε πολλές ταινίες, είχε τρεις Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ηθοποιού και ένα Όσκαρ Β´Γυναικείου Ρόλου στο ενεργητικό της. Κάπου εκεί γνωρίστηκε με το απόλυτο αρσενικό, τον Μπραντ Πιτ και ολοκληρώθηκε ως γυναίκα. Με τον Κρόνο στο ζώδιο του Καρκίνου, έπρεπε να ψάξει για τον ένα και μοναδικό που θα της προσφέρει το καταφύγιο που έψαχνε. Την πατρίδα που δεν βρήκε. Να ξεχάσει τους φόβους της δέσμευσης. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα αμἐτρητα εξώφυλλα, τους παπαράτσι να την κυνηγούν, τα μυστικά και «ψέματα» σχετικά με την προσωπική της ζωή… μια πραγματική Σταρ, καθισμένη στον θρόνο της.

Με τον Άρη στο ζώδιο του παρορμητικού Κριού στον 9ο Οίκο (το σπίτι της ανώτατης μάθησης, των ταξιδιών και της διεύρυνσης του ανθρώπινου ορίζοντα) ο λόγος της γρήγορος, αφοπλιστικός, σίγουρος με την σελήνη να υποβοηθά σε ό,τι δεθεί συναισθηματικά και έχει πίστη σε αυτό έτσι ώστε να τό πετυχαίνει. Ο πλανήτης της ομιλίας και της γλώσσας Ερμής στους Διδύμους της δίνει ένα ακόμη χάρισμα. Είναι μια εξαιρετική ομιλήτρια, επιτυχημένη εκπρόσωπος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως πρέσβειρα καλής θέλησης παράγει κοινωνικό έργο, το οποίο δεν είναι σε καμία περίπτωση «βιτρίνα». Ό,τι κάνει, το κάνει με την καρδιά της και με τον Δία στον Κριό, στον 10ο Οίκο, το σπίτι της επαγγελματικής καταξίωσης, πρόκειται για τα ιδανικά της. Ακόμη και ο Ήλιος της στον 11ο Οίκο, της τονίζει αυτή την ανθρωπιστική ανάγκη που νιώθει. Δεν θα σταματήσει στα λίγα, θα συνεχίσει με σιγουριά να εξαπλώνει και την καριέρα της ως ηθοποιός, αλλά και το κοινωνικό της έργο. Ακόμη και η πραγματικά πολύ θαρραλέα της κίνηση να μοιραστεί με τον όλο τον κόσμο το πρόσφατο πρόβλημα της υγείας της, είναι μια επίκτητη αντίδρασή της, η θυσία του ενός για το καλό όλων. Παραδειγματισμός.

Οι δύσκολες όψεις που ίσως την προβληματίσουν περισσότερο στο μέλλον είναι «εσωτερικού» περιεχομένου. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο, πλανήτη των ορίων, της δημιουργεί πολλές φορές ανασφάλεια και ακροβατεί μεταξύ θετικών και αρνητικών σκέψεων, χαράς και λύπης, αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Θα κληθεί να ωριμάσει μετά από δυσκολίες της ζωής και μέσα από την καθημερινότητα. Η Σελήνη με τον Κρόνο που σχηματίζουν άλλο ένα τετράγωνο, θα της «ταράξουν» τον συναισθηματικό της κόσμο και μέσα από αυτά τα μαθήματα και θα εξελιχθεί.

Η Αντζελίνα είναι σήμερα μόλις 44 χρονών και έχει διανύσει μια καθόλου αδιάφορη πορεία σε αυτό τον κόσμο. Αναρωτιέται κανείς τι της επιφυλάσσει το μέλλον, το οποίο διαγράφεται σαφώς ακόμη πιο ενδιαφέρον. Βέβαια το τι πορεία θα διαλέξει, αυτό είναι θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης, ωριμότητας χαρακτήρα και επιλογών. Εμείς, με την σειρά μας, να της ευχηθούμε καλή συνέχεια.

 

SHARE
RELATED POSTS
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Νέα Σελήνη – Νέα χρονιά, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Βιέννη: Συρτάκι, διπλωματία και κόκκινος άγγελος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Μαρία Κάλλας: η δραματική ζωή μιας Ντίβας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
1 Comment
  • Χρήστος Μαγγούτας
    11 Φεβρουαρίου 2015 at 18:10

    Φαίνεται ότι ο Θεός ήταν πιωμένος με τσίπουρο όταν δημιουργούσε την Angelina. Ενώ συνήθως είναι συγκρατημένος στα δώρα για να φτάσουν για όλους, στην Angelina άδειασε όσες τις φιάλες που είχε μπροστά του.
    Και εγένετο Angelina, η επί γης ημίθεη.

    (Οι Αμαζόνες ίσως να μην ήταν φανταστικά όντα, κατά πρόσφατους ερευνητές, όπως δείχνει και η “Αμαζονομαχία” στα ανάγλυφα του Παρθενώνα, που με σκληρό αγώνα τις νίκησε ο Θησέας — αλλά αυτά θα μας τα πει η Αλεξάνδρα σε άλλο άρθρο μια και έχει γυναικείο copyright στο θέμα !)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.