Πόρτα στην Πολιτική

Α ρε γλέντια στο Καστρί!, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love
 
 

Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο Καστρί

 

Φαίνεται ότι η μπογιά του ΓΑΠ ξεπλύθηκε πια εντελώς. Μεγάλα τα πανηγύρια το 2000-2004 που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Χρήμα να δουν τα αυτιά σου και να ακούσουν τα μάτια σου! Εγώ ήξερα 1-2 περιπτώσεις, αλλά επειδή ήταν από τα «μυστικά κονδύλια» δε μπορούσα να πω τίποτα, γιατί θα με εκτελούσαν ως προδότη στα 12 μέτρα (αν και είχα τις σχετικές ομολογίες). Επιδοτήσεις για εθνικά θέματα σε κοντινότατα πρόσωπα που δεν ήξεραν τι είναι τα Σκόπια και τα έλεγαν Σκόρπια (σ’ αυτό είχαν δίκιο!). Και οι ΜΚΟ; 50 οργανώσεις σε ένα άτομο για να ανατινάξει μια βόμβα ψεύτικη; 

 

Και το ακόμα μεγαλύτερο πανηγύρι από το 2009 και εφεξής;

 

Ο κλοιός σφίγγει. Στην πολιτική είναι να μη χάσεις το κύρος σου. Ο Άκης ήταν πιο έξυπνος και τους είχε στο τοίχο 10 χρόνια, λες και δεν ήξεραν οι πάντες (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) τις μίζες του. Και πάλι στα μαλακά έπεσε. Ούτε τα έξοδα της δίκης δε θα βγάλει το δημόσιο με τις παραγραφές που έχουν γίνει.

 

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι αναρωτιούνται: γιατί να μην έχω πάρει κι εγώ κάμποσες μίζες και να είμαι φυλακή τώρα, όλα δωρεάν, αντί να περιμένω στην ουρά για το συσσίτιο; Έλα ντε!

Και την Κυριακή θα έχουμε και ανακοίνωση του έκπτωτου βασιλιά, που του νοίκιασαν το Καστρί «Το Ναό της Δημοκρατίας», το «Η Δημοκρατία θα νικήσει» όπου αγωνίζονταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «Αι γενεαί αι πάσαι».

Α ρε γέλια που θα δούμε και κλάματα που θα ακούσουμε!

 
* Ο Χρήστος Μαγγούτας ζει στο Τορόντο, είναι δημοσιογράφος, ιδρυτής της εφημερίδας “Ελληνικός Τύπος” που κυκλοφορεί στο Τορόντο, συνεργάτης μέχρι το 2009 του ΜΠΕ-ΑΠΕ και συγγραφέας. 

SHARE
RELATED POSTS
Το ΠΟΤΑΜΙ πρωτοπορεί-Συνεργασία με το WEPOLITICS
“Ο πανικόβλητος κος Χατζημάρκος “παίζει τα τελευταία του χαρτιά” & δεν απαντά σε καμία ερώτηση της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”
Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση – Βαβέλ η αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.