Ανοιχτή πόρτα

“Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη”:

«Για μια γυναίκα είναι πολύ καλύτερο να υπακούει σ’ έναν άντρα με ταλέντο, παρά να τραβάει από τη μύτη έναν ηλίθιο.» Ονορέ Ντε Μπαλζάκ.

Ορθόν, αλλά ποια γυναίκα θα επιλέξει να τραβά από την μύτη τον ηλίθιο; Αυτή που επιβεβαιώνεται ως προσωπικότητα – ή τουλάχιστον νομίζει πως επιβεβαιώνεται – αν τραβά από την μύτη έναν άνδρα. Τι κι αν είναι εντελώς προσβλητικό για μια γυναίκα να συνοδεύεται από έναν τέτοιου ποιόντος άνδρα. Σημασία για αυτήν έχει να νοιώθει ισχυρή. Να έχει μια μορφή εξουσίας. Να βαυκαλίζεται πως η ίδια αξίζει γιατί ένας ανόητος της έχει παραδοθεί να τον σέρνει.


Ξέρεις πόσες γενιές γυναικών γαλουχήθηκαν έτσι; Φαντάζεσαι πόσες γενιές γυναικών εξακολούθησαν το ίδιο τροπάρι; Όλες οι ηλίθιες θέλουν να εξουσιάζουν. Από τον σκύλο τους μέχρι τον σύντροφό τους. Και δεν κατάλαβαν οι ανόητες πως τον πρώτο που προσβάλλουν ανεπανόρθωτα είναι τον ίδιο τους τον εαυτό, που καταδέχεται να κουβαλά ένα άβουλο πλάσμα σαν ουρά από πίσω τους.

Η κυρία εξουσία. Σε πολιτείες, χωριά, κοινοβούλια, οικογένειες και σχέσεις. Θλιβερή πρωταγωνίστρια. Και η ψευδαίσθηση πως η ζωή μετριέται με γυναικουλίστικες κουτοπονηριές. Φορώντας φορέματα ή παντελόνια.

Τζίνα Δαβιλά
επικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
12 εορταστικές διαδικτυακές κάρτες για εσάς. Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη, Χαρά Πάντα.
Δια(γ)νούμενοι νέας κοπής;, του Γιάννη Πανούση
Δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος: “Η ομάδα ΖΕΥΣ του ΓΕΑ βρέθηκε στη Ρόδο με πρόσκληση του Δήμου, όπως λέει και η επιστολή τους. Σταματήστε την παραπληροφόρηση”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.