Πόρτα στην Ελπίδα

“Γλυπτική άμμου και μουσική”, της Ελπίδας Νούσα

Spread the love

 
 

Στη νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται η πόλη του Μπράιτον.Γνωστή για το πανεπιστήμιό της,το “μουσείο παιχνιδιών και μοντέλων”,καθώς και για τα “Lanes” (σοκάκια), που δεν είναι τίποτε άλλο από το αναπαλαιωμένο και διατηρητέο ιστορικό κέντρο της πόλης.


Στην έρημη παραλία του BLACK ROCK,΄εδώ και επτά χρόνια λαμβάνει χώρα το δημοφιλές πλέον “φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο”. Πάνω από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, βιώνουν το θαύμα αυτής της μαγικής τέχνης!

Επίσης έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια γλυπτικής άμμου,  ειδικές ξεναγήσεις, παιχνίδια στην άμμο για παιδιά και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.Τα γλυπτά δημιουργήματα ακολουθούν ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε χρονιά,έμπνευση για τους γλύπτες-δημιουργούς.

Φέτος, το Sand Festival επικεντρώνεται γύρω από το θέμα της “μουσικής”. Περισσότεροι από 2000 τόννοι άμμου θα σκαλιστούν σε γλυπτά από τους επιδέξιους καλλιτέχνες, προκειμένου να αναπαραστήσουν μουσικά πρόσωπα,σκηνές από μουσικά έργα κλπ.

Καλλιτέχνες,τοπική αυτοδιοίκηση, τοπικές επιχειρήσεις, πλήθος εθελοντών και οργανισμοί συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με στόχο, πέρα από τη διασκέδαση, το αξιοθέατο αυτό να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που πηγαίνουν στο ανατολικό τμήμα της παραλίας, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν και οι επιχειρήσεις,που βρίσκονται σε κείνη τη μεριά.

Αν, λοιπόν, ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα από το Brighton για να συνομιλήσετε με τους Μότσαρτ ή Μπετόβεν,να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την ανάσταση του Bob Marley και του βασιλιά Έλβις, να ρωτήσετε τυχόν απορίες σας τους Beatles ή απλώς να τραγουδήσετε ντουέτο με την Adelle ή τη Beyonce!


Σίγουρα, πάντως, θα θαυμάσετε την ανθρώπινη ικανότητα και δεξιότητα!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την προετοιμασία για το φετινό φεστιβάλ.

 
  

Η Ελπίδα Νούσα είναι καθηγήτρια Μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αγαπά κάθε μορφή τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της Ιστορίας-ΜυθολογίαςSHARE
RELATED POSTS
Δε φοβάμαι τη Βιρτζίνια Γουλφ, της Ελπίδας Νούσα
“Τα φαντασμαγορικά εγκαίνια της όπερας του Σίδνεϊ”, της Ελπίδας Νούσα
“Για τη Νύχτα των Κρυστάλλων”, της Ελπίδας Νούσα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.