Πρόσωπα - Αφιερώματα

To iporta.gr υπενθυμίζει για το βράδυ: “Πρωταγωνιστές” – Μας ψεκάζουν; Η αλήθεια!

Spread the love
Τις θεωρίες συνωμοσίας -από τα χρόνια του Μάο, αλλά και του Έλβις- παρουσιάζουν οι “Πρωταγωνιστές” την Κυριακή 19 Μαΐου, μετά τις 23:30 το βράδυ.

Αν στο ελληνικό Google πατήσεις «μας ψεκάζουν» θα βρεις 90.000 αποτελέσματα και στο youtube 1.800 βίντεο, ενώ καθημερινά και μια νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ομόλογα και μετοχές χαμένων Τραπεζών, που αν πουληθούν θα ξεχρεωθεί όλο το χρέος μας, κοιτάσματα ουρανίου που “κοιμούνται”, πετρέλαια που μπορούν να βγουν σε λίγους μήνες και να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακή υπερδύναμη.
Ποιοι, λοιπόν, κατασκευάζουν τα σενάρια συνωμοσίας και ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι κάμερες των «Πρωταγωνιστών» πέταξαν πάνω από την Αττική με ένα μικρό Τσέσνα παρακολουθώντας και καταγράφοντας την πορεία των τζετ που αφήνουν λευκές γραμμές στον ουρανό.

Στη συνέχεια ταξίδεψαν έως τον Πρίνο, έξω απ’ την Καβάλα, εκεί που 30 χρόνια τώρα βγαίνει το μόνο ελληνικό πετρέλαιο. Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γίνει Σαουδική Αραβία ή, έστω, Τέξας; Πότε θα μπορέσει να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη; Τις απαντήσεις δίνει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια Μηχανικής Πετρελαίων του ΕΜΠ και στέλεχος των επιτροπών του υπουργείου Περιβάλλοντος που έχουν σχέση με την αξιολόγηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την αξιοποίησή τους.

Στην εκπομπή μιλούν επίσης ο αστροφυσικός Γιώργης Γραμματικάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.

Ο Γιώργης Γραμματικάκης θυμίζει θεωρίες που αμφισβήτησαν την επιστήμη (πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη;) και εξηγεί γιατί ορισμένοι πολιτικοί, αλλά και κάποια ΜΜΕ επενδύουν στις θεωρίες συνωμοσίας.
Ο Αντώνης Πανούτσος συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη και του αφηγήθηκε Rock ιστορίες συνωμοσίας (ζει ο Βασιλιάς Έλβις;) αλλά και για τη συμβολή του παλαιού στόπερ του Ολυμπιακού Γιώργου Ανατολάκη και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου, στην αποκάλυψη των αεροψεκασμών των ελληνικών πόλεων.

 

SHARE
RELATED POSTS
Ένας οικείος, κανονικός άνθρωπος ως Πρώτος Πολίτης της Ελλάδας. Το μήνυμα της κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ η κα Ιωάννα Καλαντζάκου Υποψήφια Βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’Αθηνών
Ένα αντίο στον πατέρα του Χάους, Robert May, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.