Υγεία

Συμβουλές για την παραλία, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Το ότι δραπετεύουμε από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις κατά την περίοδο των διακοπών, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν οφείλουμε να τηρούμε προληπτικά κάποιους κανόνες. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για κανόνες που περιορίζουν την ελευθερία μας αλλά που μας προστατεύουν.

Η χρήση καπέλου, αντηλιακής κρέμας, προστατευτικών ρούχων και γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητα για ν’ αποφύγουμε την ηλίαση αλλά και τα εγκαύματα που είναι δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα η αντηλιακή κρέμα πρέπει να ανανεώνεται συχνά και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Οι γυναίκες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην παραλία, όπου παραμονεύουν κάθε είδους μολύνσεις. Να αποφεύγουν να κάθονται στην άμμο με το μαγιό τους ή ακόμα και στη βρεγμένη πετσέτα και να επιδιώκουν μόλις βγουν από τη θάλασσα να αλλάζουν μαγιό για να προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.

Η υπερβολή είναι καμιά φορά συνώνυμο των διακοπών, ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες. Το καλύτερο δώρο που έχουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας είναι να του δώσουμε το περιθώριο να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του για ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του χειμώνα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με κακή διατροφή, άσκοπα και συνεχή ξενύχτια και αλόγιστη έκθεση στον ήλιο!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βαφές από τη φύση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί νοιώθω χωρίς ενέργεια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.