Υγεία

Χειμώνας και διατροφή: θωρακίστε τον οργανισμό σας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Το χειμώνα με την κατάλληλη διατροφή αποφεύγουμε την κατάπτωση του οργανισμού που τον κάνει επιρρεπή σε ασθένειες της εποχής. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη D, που βοηθά στην πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης. Καταναλώνετε περισσότερες τροφές με βιταμίνη D και ενδεχομένως πάρτε και κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D3.

Αν περάσατε βαρύ κρύωμα και δυσκολευτήκατε να αναρρώσετε ίσως δεν έχετε αρκετή βιταμίνη C, που είναι ισχυρό «φάρμακο» για το κοινό κρυολόγημα. Τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού λεμονιού, αναμεμιγμένου με νερό, υπερβαίνουν αυτά της φυσικής βιταμίνης C γιατί τα λεμόνια βοηθούν στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος, που είναι σημαντικό στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων. Η Οργανική εχινάκεια είναι ένα βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιική και αντιβακτηριακή δράση.

Πολλές μελέτες εξάλλου έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μειώνει τόσο την ένταση, όσο και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά 50%. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές ψευδαργύρου είναι το κρέας και τα πουλερικά, τα καβούρια, ο αστακός, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα. Γνωστό φυσικό θεραπευτικό, είναι το μηλόξυδο, που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες και καταπολεμά τα μικρόβια, όπως επίσης το ριγανέλαιο, εξαιρετικά ισχυρό, αντιβακτηριακής και αντιμικροβιακής δράσης συστατικό, που ανακουφίζει από τη συμφόρηση και τη φλεγμονή.

SHARE
RELATED POSTS
Ακούστε την καρδιά σας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αντιμετωπίστε τον βήχα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς θα αντιμετωπίσω τις χιονίστρες;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.