Υγεία

Ο οργανισμός μας «μιλά», της Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

 
Η Δρ Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ (www.akoslife.com) και επικεφαλής της Ογκολογικής Ακτινοθεραπευτικής Συνεργασίας (www.aktinotherapeia.com).

Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι. Ο οργανισμός μας «μιλά». Όταν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, μας δείχνει «σημάδια» που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση, αρκεί να τον ακούσουμε. Οι περισσότεροι αγνοούμε τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει το σώμα μας και απευθυνόμαστε στο γιατρό, μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω.

Ας μην κωφεύουμε στα μηνύματα που μας στέλνει οργανισμός μας. Μία σειρά στοχευμένων εξετάσεων, κυρίως όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό σε μία σειρά παθήσεων, θα πιστοποιήσουν την καλή μας υγεία.

Με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής τους, οι γυναίκες πρέπει σε ετήσια βάση να κάνουν τεστ Παπανικολάου, ενώ μετά τα 40 δεν πρέπει να παραλείπουν κάθε χρόνο τη μαστογραφία τους.

Οι άνδρες κατά τον ίδιο τρόπο από τα 50 τους πρέπει να κάνουν την εξέταση RSA και να επισκέπτονται τον ουρολόγο τους.

Για όλους ισχύει ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος το γνωστό σε όλους μας check up. Ανάλογα με το οικογενειακό ιστορικό ή την εργασία ή τις βλαβερές μας συνήθειες απαιτούνται επιπλέον ειδικές εξετάσεις. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η ΑΚΟΣ στην υπηρεσία του ΓΕΣ-Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
H Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια απειλεί!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τί να προσέχω στην εμμηνόπαυση;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.