Πόρτα στις Ανταποκρίσεις

Χριστούγεννα στην Βιέννη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Spread the love

 

 
 
 
 
Άλλος ένας χρόνος εδώ, άλλη μια φορά Χριστούγεννα σε αυτήν εδώ την πόλη. Η Βιέννη είναι πανέμορφη αυτόν τον καιρό, με φανταχτερά στολίδια και μικρά ξύλινα κιόσκια παντού, που προσφέρουν το γνωστό ζεστό κρασί Glühwein, με φρούτα της εποχής, ποτό που σε στέλνει «αδιάβαστο» όταν το παρακάνεις…(μετά το τρίτο το κρύο δεν το πολυκαταλαβαίνεις!) Οι θερμοκρασίες της πόλης είναι αρκετά χαμηλές και όταν πιάσει το γνωστό αεράκι και σε πετύχει μπροστά στην κεντρική πλατεία του Αγίου Στεφάνου, τότε αισθάνεσαι το πρόσωπό σου να έχει κάνει δέκα απανωτά λίφτινγκ. ( έτσι μπαίνουμε στο «ψυγείο» του χρόνου εμείς εδώ, μαζί με την πόλη)
 
 

 

Κάνοντας μια βολτίτσα στο κέντρο της πόλης χθες  να βρω τα ανίψια μου που έχουν έρθει διακοπές, τα᾽χασα μπροστά στον κόσμο…Το αδιαχώρητο στους δρόμους, κεντρικούς και μη, πούλμαν με τουρίστες όλων των εθνικοτήτων και ουρές μπροστά από τα Καφέ. Είχε βέβαια και μια λιακάδα καταπληκτική, που σου έκανε κέφι να βγεις να περπατήσεις στο κρύο.

Για να βρεις θέση σε Καφέ, χωρίς να γίνεται το αδιαχώρητο, αυτές τις ημέρες, ιδιαιτέρως αν τυχαίνει να είναι Σαββατοκύριακο, πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη ή κάποιον που να ξέρει τα κατατόπια. Το κέντρο της Βιέννης είναι το επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών.
 
 
Μπροστά από το υπέροχα στολισμένο Δημαρχείο της πόλης, απσει τον 15 θυμληρλώνεται το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Πολλά μικρά παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν από φαγητά μἐχρι χριστουγεννιάτικα στολίδια, μουσική παντού και δέντρα στολισμένα με φαναράκια, το σκηνικό είναι απλά μαγικό.
 
Ακόμη πιο λαμπερό είναι το καλοκαιρινό Ανάκτορο Schönbrunn. Με ένα ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην μέση και αριστερά δεξιά μικρά ξύλινα σπιτάκια, στολισμένα και γύρω τους το ξακουστό αυτό παλάτι. Σαν ζωγραφιά.
 
Η Βιέννη έχει σε κάθε της γωνιά και ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι. Φωτάκια κρεμασμένα στους δρόμους, κόκκινες μπάλες με χιλιάδες λαμπάκια, χρυσά φτερά και κορδέλες που καλύπτουν τα κτίρια, βιτρίνες με όμορφα αντικείμενα, όλες αυτές οι λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν την εικόνα.
 
Το πνεύμα των Χριστουγέννων κάνει σίγουρα μια στάση εδώ. Σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου, τις έννοιες σου και σου ζεσταίνει την καρδιά υπενθυμίζοντάς σου πως τα ομορφότερα πράγματα στην ζωή δεν είναι αντικείμενα, αλλά συναισθήματα!
 
Καλές γιορτές να έχουμε όλοι μας!
 

 

 

 

 

 
SHARE
RELATED POSTS
Βιέννη: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα ΜΜΕ και άλλα…», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Βιέννη: Επιλογές, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Η Βιέννη είναι αλλιώς, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.