Υγεία

Ομορφιά: πώς θα αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του δέρματος, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love
 

Η χαλάρωση του δέρματος προκαλείται κυρίως από την απώλεια ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες του δέρματος απαραίτητες για την σφριγηλότητά του. Όσο μειώνεται το καλλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος επηρεάζεται η τονικότητα του,χάνεται η ελαστικότητά του και εμφανίζονται οι ρυτίδες και λεπτές γραμμές.Το δέρμα “κρεμάει”,δηλαδή χαλαρώνει και από την αυξομείωση του βάρους του σώματος.

 

Η χαλάρωση του δέρματος αρχίζει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου,συνήθως μετά την ηλικία των 38 ετών. Όμως σήμερα ένεκα του τρόπου ζωής μας η προωρη γήρανση είναι και αυτή σημάδι των καιρών που ζούμε!

 

 
Οι κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η υπερβολική χρήση του SOLARIUM, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το στρές και φυσικά τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν χημικά συντηρητικά(Parabens)και άλλα επιβλαβή συστατικά.
 
Παράλληλα με την χαλάρωση του δέρματος έχουμε και χαλάρωση των μυών, κάτω από το δέρμα. Η μυική χαλάρωση συμπαρασύρει το δέρμα και έχουμε και την δερματική χαλάρωση. Ειδικά στο πρόσωπο και λαιμό αλλάζει το “οβάλ” του προσώπου,εμφανίζονται οι ρινοπαρειακές αύλακες (βαθιές ρυτίδες) δίπλα στην μύτη και στις γωνίες του στόματος.Το διπλοσάγωνο κάνει την εμφάνισή του.
 
Αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της πρόωρης γήρανσης του δέρματος: 

Κύριος στόχος είναι μια αντιγηραντική αγωγή για σύσφιξη του δέρματος και μυών και αποφυγή επιδείνωσης της χαλάρωσης, ώστε:
 
1)Να αυξήσουμε την ενυδάτωση του δέρματος

2)Να προάγουμε την ανάπλαση του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,που “γεμίζουν” το δέρμα και τους ιστούς και

3) Να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες με την αντιοξείδωση.
 
Το πρώτο, την ενυδάτωση του δέρματος, την επιτυγχάνουμε με τις θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης στο ινστιτούτο που συνδυάζονται και με μηχανήματα διείσδυσης ενυδατικών ουσιών.
 
Το δεύτερο επιτυγχάνεται με την διέγερση των ινοβλαστών, ώστε να παραχθεί νέο και περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Η διέγερση των ινοβλαστών γίνεται με την φωτοθεραπεία, τις ραδιοσυχνότητες, την μεσοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία, καθώς και με τις αντιγηραντικές θεραπείες με χαβιάρι, ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βλαστοκύτταρα και φυτικά εκχυλίσματα.Η φωτοθεραπεία γίνεται με ειδικά SOFT LASER,τα οποία με την δράση τους απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες,χωρίς να προκαλούν βλάβες στο δέρμα και διεγείρουν τους ινοβλάστες. Οι αντιγηραντικές θεραπείες έχουν άριστα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται με το ειδικό μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ, το οποίο πέραν των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων του συσφίγγει μύες και δέρμα!
 
Το τρίτο επιτυγχάνεται με την χρήση καλλυντικών προϊόντων με αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνες C, A και Ε, φλαβονοειδή κλπ). Αυτές οι ουσίες καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες,που ευθύνονται για την γήρανση του δέρματος.
 
Φυσικά μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει στο δέρμα ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών ουσιών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα, αμινοξέα) απαραίτητες για την παραγωγή κολλαγόνου. Η αποφυγή του καπνίσματος θα ωφελήσει το δέρμα και θα το διατηρήσει νεανικό.
 
Πολλές γυναίκες αρχίζουν μία δίαιτα αγνοώντας ότι με το χάσιμο βάρους το δέρμα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος θα χαλαρώσει χάνοντας τα πρώτα κιλά. Ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες η χαλάρωση θα είναι μεγαλύτερη. Πιστεύουν ότι πρέπει πρώτα να χάσουν τα κιλά και μετά να κάνουν αγωγή για σύσφιξη του δέρματος. Τούτο όμως είναι μια λανθασμένη αντίληψη γιατί αν παράλληλα με την δίαιτα ξεκινήσουν την αγωγή για σύσφιξη, αφ΄ενός μεν δέν θα χαλαρώσουν ούτε στο πρόσωπο,ούτε στο σώμα, αφ΄ετέρου δε η αγωγή με μηχανήματα ή μασάζ στο σώμα θα τις βοηθήσει να χάσουν βάρος περισσότερο από τα σημεία που θέλουν τοπικά.
 
Η αντηλιακή προστασία δεν πρέπει να αγνοείται χειμώνα – καλοκαίρι,γιατί το ηλιακό φως και ειδικά οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα καταστέλλοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος.Οι ίδιες ακτίνες ευθύνονται για την καταστροφή των τριχοειδών αγγείων, των ινοβλαστών αλλά και των κυττάρων και πρωτεϊνών του δέρματος.

Τις συμβουλές παρέχει το κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa, τηλ: 31016.

Περισσότερα: www.katerinadayspa.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τι σημαίνουν αυτά τα συμπτώματα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Κάνει καλό ή κακό το κρύο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι αλήθεια ότι τα φύκια ωφελούν τον οργανισμό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.