Υγεία

Πώς αναπλάθονται οι ουλές στο δέρμα, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love

 

Η σύγχρονη εποχή (επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις) απαιτεί το δέρμα του προσώπου να είναι λείο χωρίς ατέλειες, ουλές, σπυράκια, τρίχες, ρυτίδες και μελαγχρωματικές κηλίδες. Οι ουλές, αυτά τα μικρά βαθουλώματα, είναι αντιαισθητικές και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές!
 

 

Οι ουλές εμφανίζονται μετά την επούλωση πληγών του δέρματος από σπυράκια ακμής, ατυχήματα ή ασθένειες π.χ. ανεμοβλογιά κλπ. Επουλώνονται και αναπλάθεται το δέρμα μόνο με θεραπεία. Το χρώμα τους αρχικά είναι ροζέ και όσο περνά ο καιρός γίνονται άσπρες.
 
Η θεραπεία στοχεύει στην διέγερση παραγωγής κολλαγόνου τοπικά στα σημεία όπου υπάρχουν οι ουλές,ώστε το παραγόμενο νέο κολλαγόνο να “γεμίσει” τα βαθουλώματα (ουλές). Τούτο το επιτυγχάνουμε με το ενδοδερμικό μασάζ και τον κοσμητικό βελονισμό, σε συνδυασμό με ειδικούς αναπλαστικούς ορούς και επανορθωτικά προιόντα.
 
Τό ενδοδερμικό μασάζ γίνεται με το ειδικό μηχάνημα αντλιοαναρρόφησης, υπό μορφή βεντούζας. Ομαλοποιεί και λειαίνει την επιδερμίδα, επουλώνοντας με φυσικό τρόπο τις ουλές. Με την τοπική υπεραιμία που δημιουργεί αυξάνεται ο ενδοκυτταρικός μεταβολισμός και η δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου,την φυσική πυκνότητα(πάχυνση) και ανανέωση του υποδόριου ιστού του δέρματος(ουλών)’ Έτσι, αποκαθίσταται η ομοιομορφία του δέρματος με φυσική επούλωση των ουλών.
 
Ο κοσμητικός βελονισμός γίνεται με την μέθοδο DERMAROLLER ήFRAXPEEL(microneedles). Η μέθοδος αυτή δημιουργεί μικρές διόδους (νυγμούς) στο δέρμα δια των ατσάλινων ακίδων που έχει η μικροσυσκευή, διεγείροντας παράλληλα τους ινοβλάστες για αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ενεργά συστατικά όπως βιταμίνη Α,πεπτίδια και αναπλαστικές ουσίες εισχωρούν στο βάθος του δέρματος επιτυγχάνοντας θεαματικά την επούλωση των ουλών!
 
Είναι μια μέθοδος ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις εποχές στο πρόσωπο και λαιμό αλλά και στο σώμα.
 
Οι ραδιοσυχνότητες (διπολικές ή μονοπολικές) είναι μία άλλη μέθοδος ανάπλασης ουλών που γίνεται με το ειδικό μηχάνημα RF. Το μηχάνημα αυτό διοχετεύει θερμότητα στο βάθος του δέρματος, στο χόριο, όπου υπάρχουν οι ινοβλάστες που παράγουν το κολλαγόνο και ελαστίνη, ουσίες που “γεμίζουν” το δέρμα και δίνουν όγκο.Με την θερμότητα αυτή διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα το γέμισμα των ουλών!
 
Η συνδυαστική αυτή θεραπεία γίνεται στην αισθητικό, απαιτεί γύρω στις 12-15 συνεδρίες ανάλογα την περίπτωση (βάθος ουλών, ηλικία ατόμου κλπ).

Συμβουλές και χριστουγεννιάτικες προσφορές από το Κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa. Επισκεφθείτε την σελίδα εδώ.
SHARE
RELATED POSTS
Γιατί ξαφνικά χάνω κιλά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
ΙΣΡ: “Η δωρεάν παροχή εξετάσεων μεταβιβάζεται στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω Claw-back”
Πόσο καφέ μπορώ να πιώ;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.