Υγεία

Πότε ανησυχούμε για το έντερό μας;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Αν διαπιστώσουμε αλλαγή του φυσιολογικού ρυθμού κενώσεων, πρόβλημα δυσκοιλιότητας που επιδεινώνεται, πόνο που μοιάζει με κολικό, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 20% των περιπτώσεων), αίσθημα ατελούς κένωσης του εντέρου , συχνή επιθυμία για αφόδευση, συχνή αποβολή αερίων, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 50% των περιπτώσεων), αδυναμία, απώλεια βάρους, πυρετό, επίμονη διάρροια και δυσπεπτικά ενοχλήματα.

Η διάγνωση του καρκίνου του εντέρου γίνεται με την κολονοσκόπηση. Άτομα υψηλού κινδύνου δηλαδή με μακροχρόνιες φλεγμονές του εντέρου, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του εντέρου ή πολυπόδων οφείλουν να ελέγχονται συστηματικά.

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη στην ακτινοθεραπεία σε συνδυασμό με τις προηγμένες χειρουργικές τεχνικές οδήγησαν σε υψηλότερα ποσοστά ίασης με σαφώς μειωμένο ποσοστό πρώιμων και όψιμων παρενεργειών

Συχνά, η προεγχειρητική ακτινοθεραπεία είναι ο μόνος δρόμος θεραπείας ή εφαρμόζεται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην προεγχειρητική θεραπεία είναι να μειωθεί το μέγεθος του πρωτοπαθούς όγκου ώστε να εξαχθεί με παράλληλη διατήρηση του σφιγκτήρα.

SHARE
RELATED POSTS
Επικοινωνήστε με το παιδί σας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Όταν η τουαλέτα «πέφτει μακριά»…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα προβιοτικά κάνουν θαύματα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.