Υγεία

Πότε ανησυχούμε για το έντερό μας;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Αν διαπιστώσουμε αλλαγή του φυσιολογικού ρυθμού κενώσεων, πρόβλημα δυσκοιλιότητας που επιδεινώνεται, πόνο που μοιάζει με κολικό, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 20% των περιπτώσεων), αίσθημα ατελούς κένωσης του εντέρου , συχνή επιθυμία για αφόδευση, συχνή αποβολή αερίων, αίμα στα κόπρανα (που προκαλεί αναιμία στο 50% των περιπτώσεων), αδυναμία, απώλεια βάρους, πυρετό, επίμονη διάρροια και δυσπεπτικά ενοχλήματα.

Η διάγνωση του καρκίνου του εντέρου γίνεται με την κολονοσκόπηση. Άτομα υψηλού κινδύνου δηλαδή με μακροχρόνιες φλεγμονές του εντέρου, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του εντέρου ή πολυπόδων οφείλουν να ελέγχονται συστηματικά.

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη στην ακτινοθεραπεία σε συνδυασμό με τις προηγμένες χειρουργικές τεχνικές οδήγησαν σε υψηλότερα ποσοστά ίασης με σαφώς μειωμένο ποσοστό πρώιμων και όψιμων παρενεργειών

Συχνά, η προεγχειρητική ακτινοθεραπεία είναι ο μόνος δρόμος θεραπείας ή εφαρμόζεται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην προεγχειρητική θεραπεία είναι να μειωθεί το μέγεθος του πρωτοπαθούς όγκου ώστε να εξαχθεί με παράλληλη διατήρηση του σφιγκτήρα.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Τα δώρα της ελληνικής γης, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Νέα διατροφική αρχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
ΓΕΣ & ΑΚΟΣ: Στη Χίο επιστημονικές ημερίδες για την αξία της πρόληψης του καρκίνου [εικόνες]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.