Πόρτα στις Επιστήμες

«Σχέσεις Εφήβων μέσα και έξω από το διαδίκτυο» Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Spread the love
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς ανησυχούν έντονα για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους, τους πιθανούς κινδύνους που ανακύπτουν και τις σχέσεις των εφήβων, όπως διαμορφώνονται σήμερα μέσα και έξω από το διαδίκτυο.
 
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τις λέσχες «Lions» Ρόδου, Ηλιούσα και Κω «Ιπποκράτης» συνδιοργανώνουν ημερίδα σχετική με τις σχέσεις εφήβων εντός και εκτός διαδικτύου, επιδιώκοντας αφενός να ενημερώσουν και αφετέρου να δώσουν απαντήσεις σε προβληματισμούς γονέων και εφήβων. 
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στις 19:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
 
Καλεσμένος εισηγητής είναι ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα: «Η επίδραση του διαδικτύου στη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του ανήλικου». Στην ημερίδα θα μιλήσει επίσης η κ. Βαλεντίνα Παπαδάκη, ψυχολόγος, Msc-Εκπαιδευτική Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με θέμα: «Επικοινωνία εφήβων στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αξιολογώντας την ποιότητα των σχέσεων των εφήβων στην πραγματική και ψηφιακή κοινωνία». Εισήγηση θα γίνει και από τον κ. Ευριπίδη Αναγνωστάκη καθηγητή πληροφορικής και Διευθυντή Λυκείου του σχολείου με θέμα: «Πρακτικές προστασίας ελέγχου της ιδιωτικότητας στα κοινωνικά δίκτυα». Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας πεδίου που πραγματοποιήθηκε από το γραφείο συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις» με τον συντονισμό της ψυχολόγου και υπεύθυνης του γραφείου συμβουλευτικής κ. Ελένης Κανδυλάκη.
 
Στη σημερινή εποχή τα παιδιά έχουν αναπτύξει πολλές διαδικτυακές δραστηριότητες. Αυτή τους η ενασχόληση τα φέρνει αντιμέτωπα με νέους «τόπους» και προκλήσεις που άπτονται της ιδιωτικότητάς τους και, κατ’ επέκταση, της προσωπικότητάς τους. Η συνειδητοποίηση ότι η εικονική ζωή στο Διαδίκτυο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και επηρεάζει άμεσα την πραγματική τους ζωή είναι το πρώτο βήμα προς ένα Ασφαλές Διαδίκτυο. 
 
Σας περιμένουμε να συζητήσουμε για τους κινδύνους που παραμονεύουν και πώς μπορούμε να προστατέψουμε εμάς και τα παιδιά μας.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Χορηγός επικοινωνίας: “η Πόρτα-www.iporta.gr.”
SHARE
RELATED POSTS
Ολοταχώς προς τον ΄Ηλιο, του Δρ Γιώργου Γραμματικάκη
08-123430asteroid.jpg
Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει στις 19 Απριλίου σχετικά κοντά από τη Γη
Ένας ακούραστος ταξιδιώτης του διαστήματος, του Δρ Γιώργου Γραμματικάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.