Πόρτα στον Κόσμο

12χρονη ζωσμένη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε προκαλώντας θάνατο

Spread the love

Χάος προκάλεσε ένα μικρό κορίτσι, όχι μεγαλύτερο από 12 ετών, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, σε σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία.

 

Η έκρηξη στην πόλη Νταματούρου προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ενώ άλλοι 31 τραυματίστηκαν. Το κορίτσι είχε κρύψει τα εκρηκτικά κάτω από το χιτζάμπ που φορούσε, την ώρα που ο σταθμός ήταν γεμάτος επιβάτες και εμπόρους.

 

«Ήμουν στον σταθμό των λεωφορείων όταν είδα το νεαρό κορίτσι να φθάνει» εκεί, είπε ένας οδηγός λεωφορείου. «Πιστεύω ότι πρόσεξε τους φρουρούς που έκαναν σωματικό έλεγχο στον κόσμο στην πύλη και αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στο πλήθος μπροστά στην πύλη», πρόσθεσε ο οδηγός.

 

Στο σταθμό λεωφορείων έχει εγκατασταθεί ένα σημείο ελέγχου, καθώς έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια βομβίστρια-καμικάζι είχε κάνει ανάλογη επίθεση εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 32.

 

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει στείλει επανειλημμένα νεαρές γυναίκες να διαπράξουν βομβιστικές επιθέσεις.

 

Πηγή: iefimerida.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρωσία: Ο άνδρας που «ομολόγησε» τη δολοφονία Νεμτσόφ καταγγέλλει ότι «αναγκάστηκε»
Το Brexit έχει πρωθυπουργό – Who is the real Boris Johnson? | The Economist
“Th-Th-Th-That’s all Folks!”, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.