Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Success Story & EUROSTAT, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Βάλθηκε λοιπόν η EUROSTAT να κάνει το αυγολέμονο της κυβέρνησης να κόψει. Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα, λέει ο Γενικός της Διευθυντής κύριος Ραντερμάχερ, οι προβλέψεις σας είναι εικασίες. Πυρ και μανία ο κύριος Στουρνάρας, έτοιμη να παίξει μπουνιές με την Τρόικα η κυβέρνηση Σαμαρά -ναι, αλήθεια λέω.


Μα γιατί ο ξαφνικός τσαμπουκάς, γιατί να θέλει τώρα να κάνει η κυβέρνηση αυτό που έπρεπε να έχει κάνει απο την αρχή; Απλή η απάντηση: Γιατί έρχονται εκλογές! Γιατί πρέπει να δείξουν οι Σαμαροβενιζελοστουρνάρηδες πως τελικά μας σώσανε και απο δω κι εμπρός έρχονται ρόδινες μέρες οπότε πρέπει να τους ψηφίσουμε για να μας σώσουν κι άλλο. Απλά πράγματα. Κι εσείς τώρα, κύριε Ραντερμάχερ μας, με ποιόν είστε με, μας μας ή με το λιοντάρι που λέει κι η παροιμία. Τι θέλεις δηλαδή να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και νά’χεις να κάνεις με το μούτρο τον Τσίπρα; Κάνε λοιπόν την πάπια μέχρι να περάσουν οι εκλογές, ρε φίλε, κι ύστερα τα βρίσκουμε πάλι όπως τα’χαμε βρεί μέχρι τώρα. Ξηγημένοι, λοιπόν, για το καλό όλων μας, ε;

΄Επιασε φαίνεται το μήνυμα η Κομισιόν κι έρχεται τώρα να μπαλώσει τα πράγματα. Μπά, λέει, τα όσα είπε ο Ραντερμάχερ είχαν πολύ πιο θετικό τόνο από αυτόν που τους αποδόθηκε. Οι δηλώσεις του δεν ερμηνεύτηκαν σωστά. Είναι χαρούμενος αυτός, ικανοποιημένος απο την συνεργασία με την Ελλάδα.
Εμείς τώρα που τρώμε κουτόχορτο -όπως φαίνεται απο το ότι τους ανεχόμαστε ακόμα- ησυχάσαμε και πάμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Βέβαιοι πως Τρόικα και Σαμαροβενιζελοστουρνάρηδες φροντίζουν πριν απο μας για μας.
Άφεριμ! آفرین


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του  σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη

SHARE
RELATED POSTS
Aristotelis “Telly” Savalas, του Βαγγέλη Παυλίδη
Προβληματισμός, του Βαγγέλη Παυλίδη
Σκίτσο: Βαγγέλης Παυλίδης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.