Απόψεις

Όταν ο Μητσοτάκης κατηγορούσε τον Ανδρέα για το επερχόμενο ΔΝΤ, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the loveΑν ακούσετε το απόσπασμα του 1994 από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα πάρετε μια απίθανη γνώση για το τι σημαίνει επανάληψη της πολιτικής ιστορίας στην Ελλάδα. Ήταν προφήτης; Ήταν γκαντέμης; Ήταν συνεργός και ο αποτυχημένος μιας κυβέρνησης που έπεσε; Δεν είναι δουλειά μου να φτιάξω ιστοριούλες χιουμοριστικές. Αυτό το κάνουν καλύτερα οι γελοιογράφοι και ο δικός μας, ο Βαγγέλης ο Παυλίδης. Όμως, ο λογοπλάστης του όρου «διαπλοκή» που ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έβαλε θεμέλια γερά σε τούτη τη λέξη που καταδιώκει ακόμα την Ελλάδα. 
Εκ τότε τον είπαμε γκαντέμη. Άλλο αν η … γκαντεμιά του Μητσοτάκη είχε στρατηγική και σχέδιο αποτελεσματικό της οικογένειας Παπανδρέου. Άραγε μόνο των Παπανδρέου; Άραγε η οικογένεια Μητσοτάκη που προέβλεπε τα μελλούμενα, τι έκανε; Ποιον σταμάτησε; Ποιον διαφώτισε; Σε ποιον υπενθύμισε; 
Τελικά την ιστορία γράφουν ο πολιτικοί με τις αποφάσεις τους, αλλά την πραγματική ιστορία την μαθαίνεις καλά ζώντας τον απλό πολίτη. Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο της ελληνικής βουλής του 1994 δεν θα είναι συγκλονιστικότερο στην νεώτερη ιστορία από τα βίντεο των νεόπτωχων, των άστεγων, των παππούδων που ψάχνουν στα σκουπίδια, των ράντζων που τσουβαλιάζουν στα νοσοκομεία του αρρώστους, των δολοφονιών που εκτελούνται από τους ”πεπαιδευμένους” έλληνες των σύγχρονων κομμάτων.


Τζίνα Δαβιλά


επικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.comSHARE
RELATED POSTS
Τι εκλογές θα έχουμε;, του Κωστή Α. Μακρή
Βουτώντας στο ποτάμι, του Γιάννη Πεταυράκη
Η Αυτού Εξοχότης: το Εγώ σου, της Μαρίνας -Μαρίας Βασιλείου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.