Βιβλίο Πόρτα στη Δωδεκάνησο

100 βιβλία του Βαγγέλη Παυλίδη δώρισε στους μαθητές της Δ/βάθμιας ο Βουλευτής Δ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης

Spread the love

100 βιβλία του Βαγγέλη Παυλίδη δώρισε για τους μαθητές της Δ/βάθμιας ο Βουλευτής Δ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης

 

Μια πράξη σεβασμού και εκτίμησης προς τον Βαγγέλη Παυλίδη από τον Βουλευτή Δημήτρη Γάκη

Το βιβλίο “Ρόδος μια Ιστορία 1306-1522” του σκιτσογράφου -γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη  των εκδόσεων Kasseris Publication, που στις 8 Απριλίου 2018 απεβίωσε και έλιψε κυριολεκτικά την Πόρτα μας, και την κοινωνία της Ρόδου και των γελοιογράφων χάρισε  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδ/σου για να μοιραστούν σε μαθητές της Ρόδου και της Δωδεκανήσου  σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 ο Βουλευτής Δ/σου Δημήτρης Γάκης. Πρόκειται για ένα δώρο αξίας 1.000 ευρώ συμβολικής και ουσιαστικής αξίας, καθώς στο βιβλίο αυτό καταγράφεται η ιστορία των Ιπποτών μέσα από την ματιά του Βαγγέλη Παυλίδη που μεγάλωσε παίζοντας ανάμεσα στα κάστρα και στις πολεμίστρες της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου και φανταζόταν τον εαυτό του ως Ιππότη, και Πολεμιστή.

Το βιβλίο αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς αποτελεί πολύτιμο έργο Τέχνης του Παυλίδη και σπουδαίο οδηγό για τους λάτρεις της Ιστορίας, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου που είναι και Μνημείο Προστατευόμενο από την Unesco. Πρόσφατα ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ξεναγών Δ/σου στο άκουσμα του θανάτου του Βαγγέλη Παυλίδη υπέγραψε σύσσωμο ευχαριστήριο προς τον εκλιπόντα για την πολύτιμη βοήθεια από το βιβλίο του “Ρόδος, Ιστορία 1306-1522”. Περισσότερα εδώ.

Το iPorta.gr εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στον κο Γάκη για την σημαντική κίνηση προς τους μαθητές και τον έμπρακτο σεβασμό του προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Παυλίδη.

Ο Δημήτρης Γάκης είναι Βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ

 

SHARE
RELATED POSTS
Μάνος Κοντολέων: “Επειδή ο Αύγουστος δεν μοιάζει με τους άλλους μήνες… Ένας Άλλος μήνας…”
Φώτης Χατζηδιάκος: «Εμείς Μιλάμε με Έργα …και Συνεχίζουμε» – Επιτυχή και με αέρα νίκης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ρόδου
«Η μάσκα του Καπιτάνο» του Μάνου Κοντολέων-Η δική μου ανάγνωση, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.