Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ύποπτος ο…καρνάβαλος, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-PΆρθρουaradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το αν θα δικαιωθεί ο υπουργός Υγείας Κικίλιας με την σαρωτική του απαγόρευση, δηλαδή  να μη γίνουν εκδηλώσεις καρνάβαλου «καθ’ άπασα την επικράτεια» θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όχι όμως για τις ετήσιες εκδηλώσεις μασκαράτας που βέβαια είναι απλά χαβαλές και δεν έχουν σχέση με τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας (αλλά τις φαρδιές τσέπες των εμπόρων). Θα κριθεί από συναθροίσεις κοινού με σαφέστατο συνωστισμό σε άλλου είδους εκδηλώσεις που θα μπορούσαν –λόγω κορωνοϊού- να είναι και δικής του αρμοδιότητας (αν και ζητήθηκε από τον υφυπουργό Αυγενάκη να πάρει θέση…). Άκουσα χθες (ΕΡΤ3) τον δήμαρχο της Ξ’ανθης να δηλώνει πολύ σωστά ότι δεν έχει νόημα να μη γίνει το καρναβάλι της πόλης του, όταν το ματς Ξάνθης – ΠΑΟΚ που θα γίνει κανονικά και με το νόμο θα έχει δέκα χιλιάδες κόσμο. Κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά (ή και μπασκετικά) γήπεδα το Σαββατοκύριακο.

Μια άλλη δήλωση υπεύθυνου εργαζόμενου στην υγεία, αυτή τη φορά, από την άλλη άκρη της χώρας, ήρθε χθες να φέρει στη δημοσιότητα δραματικές αδυναμίες που υπάρχουν στο νοσοκομείο (;) της Καρπάθου. Εκεί όπου δεν υπάρχει παιδίατρος, δεν υπάρχουν γιατροί και άλλων βασικών ειδικοτήτων, με συνέπεια οι έχοντες ανάγκη περίθαλψης κάτοικοι να δαπανούν εκατοντάδες ευρώ προκειμένου να ταξιδεύουν με αεροπλάνο στην Αθήνα (ή στην Ρόδο αν υπάρχει διαθέσιμη πτήση), ή βεβαίως να τα «ακουμπάνε» σε ιδιώτες γιατρούς, όταν τα ζητήματα υγεάις είναι δωρεπάν. Η απορία του, μάλιστα, ισοδυναμούσε με χαστούκι στην κεντρική εξουσία: «Γιατί μας έχει ξεχάσει το κράτος; Μήπως δεν πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι;»

* Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε τόσο προσεκτικά όσο χρειαζόταν για να πάρει στο Λονδίνο την πρόκριση στην παράταση. Τον βετεράνο Βαλμπουενά και το νεαρό Τσιμίκα, φοβάμαι πως στο φημισμένο λονδρέζικο κλαμπ οι οπαδοί θα τους θυμούνται για καιρό. Πολύ καιρό! Που θα φτάσει πλέον ο «Θρύλος» του Πειραιά; Με κάπως ευνοϊκή  κλήρωση προχωρά. Ως τότε, υπάρχει μια μελωδία που συνιστάται σε όλους τους «ερυθρούς» εμπλεκόμενους, με τον στίχο να λέει: «Λίγη τύχη να’ χα»…Είναι από το διάσημο ρεφρέν από το μιούζικαλ «Βιολιστής στη στέγη» με τον σπουδαίο Εβραίο ηθοποιό Τοπόλ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Του ουρανού η Πόρτα, του Γιάννη Γερμανού
Ιστορίες μέσα στο studio: κι απέναντι η Γκιώνα…, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Γκοφρέτα στα τέσσερα, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.