Αθλητικά/Αθλητισμό

Απαγορεύεται η είσοδος… , του Γιώργου Αρκουλή 

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

                                                            

Η αθλητική ηγεσία, ιδού που θυμήθηκε το κλασικό «πονάει δόντι – κόβεις κεφάλι», οπότε επενέβη δραστικά ενόψει αγώνων μπάσκετ του Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο της ασήμαντης διοργάνωσης Super Cup. Μη διαθέτοντας, λοιπόν, τρόπο να απαλλάξει από τα γήπεδα (εν προκειμένω κλειστό γυμναστήριο) από πιθανές εχθροπραξίες μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων (κυρίως, δηλαδή, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού), η ηγεσία (Αυγενάκης, Μαυρωτάς και Αστυνομία) απαγόρευσαν την είσοδο φιλάθλων στο κλειστό γήπεδο Καλλιθέας Ρόδου, όπου αύριο και την Κυριακή θα γίνουν αγώνες μπάσκετ μεταξύ των τεσσάρων ομάδων κορυφής του προηγούμενου πρωταθλήματος. Δηλαδή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Προμηθέα Πάτρας και (του διοργανωτή) Κολοσσού Ρόδου. Εννοείται πως αυτή η διοργάνωση ευνοεί μόνο την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ3, η οποία αποκτά πρόγραμμα. Η απαγόρευση εισόδου φιλάθλων, είναι ό,τι πιο γελοίο για μια διοργάνωση η οποία διαφημίζεται από τα έγχρωμα έντυπα ως γιορτή του αθλήματος!

Είναι βαθιές οι ρίζες του προβλήματος στον ελληνικό αθλητισμό, κυρίως στα ομαδικά αθλήματα. Το κράτος, ήταν, είναι και θα παραμείνει για πολύ ακόμα ανίκανο να επιβάλλει την τάξη, βάζοντας με αποφασιστικές ενέργειες τα πράγματα στην θέση τους. Κι’ αυτό γιατί τα καλόπαιδα της ηγεσίας, τρέμουν την οργή των «αφεντικών» των ομάδων. Και φυσικά τα μεγάλα κλαμπ, που γουστάρουν τις στρατιές φανατικών οπαδών για να επιβάλουν την «δική τους» τάξη στα γήπεδα.

Όμως, επειδή η ΟΥΕΦΑ δεν είναι «Αυγενάκης» και «Μαυρωτάς», ιδού η απαγόρευση λειτουργίας της λεγόμενης Θ7 του γηπέδου «Καραϊσκάκης» εν όψει του αγώνα του «Θρύλου» του Πειραιά με αντίπαλο την Καρανμπάκ. Κάτι που δεν θα τολμούσε να πράξει η διοίκηση του Ολυμπιακού, κι’ ας είναι γνωστό πως σε περίπτωση εφαρμογής του Νόμου (σε περίπτωση αντιαθλητικών ενεργειών, ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο κλπ.) θα πέσει βαρύτατο πρόστιμο ύψους χιλίων έως πέντε χιλιάδων Ευρώ…

Αμέ!

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αρκουλής
ΕΘΝΙΚΟΣ: ήταν μοντέλο αλλά το θέλουν επαίτη…, του Γιώργου Αρκουλή
Η βραδιά ανήκε στον Τίμο, του Γιώργου Αρκουλή
Επιτέλους χαμόγελο!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.