Πόρτα στην Πολιτική

Όλοι μαζί δεν μας είπανε;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Εφιαλτική η τηλεοπτική εικόνα χθες, όταν πλήθος επιβατών προσπαθούσαν να ανεβούν σε λεωφορείο της γραμμής. ‘Ένα καρότσι είχε μπλοκάρει την πόρτα στο έτσι κι’ αλλιώς γεμάτο όχημα, όταν μια ταλαιπωρημένη κυρία κάποιας ηλικίας, διαπιστώνοντας ότι την σκηνή ‘έγραφε’ η κάμερα του Open φώναξε με ειλικρινή αγανάκτηση:

Για να έρθει κάνας υπουργός εδώ να μπει μαζί μας στο λεωφορείο!

Με το δίκιο της, βέβαια, αφού πρωθυπουργός και υπουργάρες δεν χάνουν κάθε τόσο την ευκαιρία να δηλώνουν με λυπημένο ύφος από το γραφείο τους:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Μόνο που αυτό το υποκριτικό και γελοίο «όλοι μαζί», στον τομέα της κυκλοφορίας,  δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πράξη διότι στην Ελλάδα, οι τροχονόμοι σταματάνε την κυκλοφορία για να περάσουν οι λιμουζίνες των πολιτικών μας ταγών. Τους οποίου σπάνια διακρίνουμε αφού οι κούρσες διαθέτουν τζάμια φιμέ!

‘Οσο για τα λεωφορεία της γραμμής; Είχε ανακοινωθεί αρμοδίως ότι καμιά εκατοστή οχήματα μπαίνουν στην μάχη εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (και στην θεραπεία του προβλήματος) , αλλά μην το πείτε στην αγανακτισμένη κυρία η οποία χθες –έξω φωνή- έψαχνε τον ‘Αδωνι (λέμε τώρα…) να την βοηθήσει ώστε να ανεβούν μαζί στον χώρο της φρίκης.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
σ..ΑΡΚΑΣ..μος, του Πάνου Μπιτσαξή
Το Επιτελικό Κράτος του Μητσοτάκη και η «Άρση» του Κοινωνικού Κράτους, του Κώστα Αρβανίτη
Αγιο-ποιημένοι αριστεροί;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.