Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ψυλλάκης: «Στο δήμο Ρόδου τον Δεκέμβριο σκεφτόντουσαν τον ΛΕ.ΠΑ. και την Βανδή και … ξέχασαν τις παραλίες»

Spread the love

«Στο δήμο Ρόδου τον Δεκέμβριο σκεφτόντουσαν τον ΛΕ.ΠΑ. και την Βανδή και ….. ξέχασαν τις παραλίες»

Μετά το κατάπτυστο και παντελώς ψευδές δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής για το θέμα των παραλιών και των γαλάζιων σημαιών 2020, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της αρμόδιας υπαλλήλου κυριας Βουρδουμπά στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Ρόδου, η οποία διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει τηλεφωνικά το δήμο και με email και είχε δώσει προθεσμία ενός μηνός (μέχρι Δεκέμβρη 2019) να υποβάλλουν αιτήσεις, αυτοί αδιαφόρησαν.

Εγώ προσφέρθηκα με ευχαρίστηση, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θεώρησε υποτιμητικό να ενημερωθεί από εμένα, αν και σας άφησα και έτοιμη την διακήρυξη για πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη τόσο για τις παραλείψεις τους, όσο και το επαίσχυντο δελτίο τύπου που φαίνεται ότι χαρακτηρίζει το επίπεδο τους.

Βέβαια έχουν δικαιολογία: Τον Δεκέμβριο είχαν απορροφηθεί από τις εκδηλώσεις της Βανδή, του Λευτέρη Πανταζή και των άλλων καλλιτεχνών και ξέχασαν να προγραμματίσουν τις παραλίες και την προετοιμασία της επόμενης σαιζόν.

Ας επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την περίοδο και να αφήσουν τις «κορώνες» να τις φορέσουν αργότερα.

Βασίλειος Ψυλλάκης
πρώην αντιδήμαρχος παραλιών
της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου

Προηγήθηκαν ΔΤ & άρθρο:



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ (28/5/2020)

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Για τις Γαλάζιες Σημαίες, που κατά τον πρώην αντιδήμαρχο παραλιών, κ. Βασίλη Ψυλλάκη, «χάθηκαν», από την ανακήρυξη του Προγράμματος για το έτος 2020, τα αληθή και πραγματικά γεγονότα, έχουν ως εξής:

Στις 07 Νοεμβρίου 2019 οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, απέστειλαν e-mail στους ενδιαφερόμενους, με το οποίο καλούνταν:

«Οι διαχειριστές που ενδιαφέρονται να εντάξουν την ακτή τους, ως υποψήφια για βράβευση με “Γαλάζια Σημαία”, για το έτος 2020, εφόσον αυτή ήταν πλήρως οργανωμένη το περασμένο καλοκαίρι (2019), σύμφωνα με τα Κριτήρια του Προγράμματος, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά».

Στο Δήμο Ρόδου κατά το «περασμένο καλοκαίρι 2019», δηλαδή σε περίοδο θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καμία παραλία Δημοτικής Διαχείρισης δεν ήταν «πλήρως οργανωμένη», όπως λεπτομερώς απαιτείται, γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα, ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις πιστοποίησης, για Γαλάζιες Σημαίες 2020.

Μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για μια Γαλάζια Σημαία, είναι η παρουσία ναυαγοσώστη. Το 2019 κανένας ναυαγοσώστης δεν προσλήφθηκε στο Δήμο, ούτε ανατέθηκε η υπηρεσία με Δημόσια Σύμβαση. Έστω και με απευθείας ανάθεση. Στην ανάγκη!

Συνεπώς, το Νοέμβριο του 2019 τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία,  βεβαίωναν ότι το περασμένο καλοκαίρι του 2019, οι ακτές ήταν μη συμβατές με τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν για το έτος 2020.

Η Νέα Δημοτική Αρχή, εγκαταστάθηκε στο Δήμο μας την 01η Σεπτεμβρίου 2019. Μόνον αδαείς θα μπορούσαν να θεωρήσουν, ότι είχε τη ευχέρεια, να αλλάξει τα τετελεσμένα «κατορθώματα», της απελθούσας υπερήφανης για όλα δημοτικής αρχής. Αυτά προς το παρόν, επί της διαδικασίας.

Έπονται παρατηρήσεις, επί του καθαρισμού των ακτών 2019…., με όρους που …δικαιώνουν πλήρως και τους πλέον καλοπροαίρετους ….κακόπιστους.

Και δεν επιτρέπουν άλλες τέτοιες, υπερήφανες κορόνες. Η Κόπρος των 3.000 βουῶν του Αυγείου θα καθαρίσει. Μετά ή άνευ, της …πολύτιμης συμβολής, των διαθέσιμων απόντων.

SHARE
RELATED POSTS
Τελικά «το κυνήγι των φαντασμάτων» έφερε αποτέλεσμα, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ. Δημάρχου Ρόδου )
Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ ” παραχωρήθηκε το Φυτώριο Ρόδου από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα
karamarios.jpg
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάσος Καραμάριος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.