Πόρτα στη Δωδεκάνησο

”Παραπλανητικά ο δήμος Ρόδου πήρε 34 γαλάζιες σημαίες μόνο σε ξενοδοχεία και ΚΑΜΜΙΑ στο δήμο”. Επίθεση στον Καμπουράκη από Παράταξη Χατζηδιάκου

Spread the love

Οι γαλάζιες σημαίες, ο καθαρισμός των παραλιών και ο δήμος Ρόδου

«Άλλο Μάρτιος και άλλο Μάϊος» κ.Αντιδήμαρχε

 

Ξαφνιάστηκα βλέποντας χθες τους τίτλους σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι ο δήμος Ρόδου κατέκτησε την πρωτιά με 34 γαλάζιες σημαίες.

Η γαλάζια σημαία, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 45 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι δήμοι, ξενοδοχεία και άλλοι φορείς.

Από το 2015 ο δήμος Ρόδου και πριν το 2014 η ΔΕΡΜΑΕ, πρωτοστατούσε σε απόλυτη συνεργασία με τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις και υποβάλλαμε στην αρμόδια οργάνωση το αίτημα και όλες τις τεκμηριώσεις για να αποκτήσουν οι παραλίες μας αυτό τον τίτλο διάκρισης που αποδεικνύει τα καθαρά νερά, την οργάνωση των παραλιών και το μαγευτικό περιβάλλον του νησιού.

Τα τελευταία τρία χρόνια (2017-2019) που είχα την ευθύνη των παραλιών της Ρόδου, είχα την τύχη να συνεργαστώ με τους ξενοδόχους για την προβολή, την διάκριση και τον χαρακτηρισμό των παραλιών που εκμεταλλεύονται. Ο δήμος υπέβαλλε δικαιολογητικά για τις 8 παραλίες που διαχειριζόταν (Έλλη, Καλλιθέα, 2 στο Φαληράκι, Καθαρα, Λαδικό, Τραουνού και Λίνδο) με προοπτική να επεκταθούν στο Κιοτάρι, Γεννάδι και Λαχανιά, εφόσον υπήρχαν οργανωμένες μισθώσεις.

Έτσι η εμείς ως Παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου :

Το 2017, κατακτήσαμε 25 γαλάζιες σημαίες στα ξενοδοχεία και 8 στις κοινόχρηστες παραλίες του δήμου

Το 2018, κατακτήσαμε 27 γαλάζιες σημαίες στα ξενοδοχεία και 8 στις κοινόχρηστες παραλίες του δήμου

Το 2019, κατακτήσαμε 31 γαλάζιες σημαίες στα ξενοδοχεία και 8 στις κοινόχρηστες παραλίες του δήμου

Φέτος, ενώ προβάλλεται παραπλανητικά ότι ο δήμος κατέκτησε 34 γαλάζιες σημαίες, όλες ανήκουν σε ξενοδοχεία και ΚΑΜΜΙΑ στο δήμο Ρόδου.

Και βεβαια είναι απλό, αφού ο δήμος Ρόδου, από το Νοέμβριο που αρχίζουν οι διαδικασίες, δεν υπέβαλλε κανένα αίτημα και καμία τεκμηρίωση, γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (επί των παραλιών και των κοιμητηρίων), προφανώς μπέρδεψε τις παραλίες με τα κοιμητήρια και δεν καταδέχθηκε να μας ρωτήσει ποιες είναι οι διαδικασίες  για την απόκτηση των γαλάζιων σημαιων.

Καμαρώνουν βέβαια, και βγάζουν δελτία τύπου τον μήνα Μάιο, για τον αυτονόητο καθαρισμό των παραλιών. Γιατί αυτά δεν γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια από το μήνα Μάρτιο; Άλλο «Μάρτιος» και άλλο «Μάιος», όπως είπε και ο Τσιόδρας, κύριε αντιδήμαρχε.

Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία του κορωνοϊού σταθήκατε τυχεροί γιατί θα καθαρίζατε τον Μάϊο τις στρωμένες με ξαπλώστρες παραλίες της Ρόδου. Πιστεύω του χρόνου να τα καταφέρετε καλύτερα.

Βασίλειος Ψυλλάκης

πρώην αντιδήμαρχος παραλιών της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου

 

SHARE
RELATED POSTS
Στέργος Παρδαλός: «Κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά για τον κ. Χατζημάρκο και την παρέα του»-Βιολογικός καθαρισμός και λύματα
mantas-tserkis.jpg
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πελαγοδρομεί. Τα νησιά Δωδεκανήσου αρφανά από ιατρούς
Αποχαιρετώντας έναν άλλο Δήμαρχο, τον κο Φώτη Χατζηδιάκο, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.