Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Χατζηδιάκος Φώτης : Η σύμβαση για την καθημερινότητα έχει οσμή σκανδάλου!-Συνέντευξη του τ.Δημάρχου Ρόδου

Spread the love

Ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή έκανε στη διάρκεια της  συνέντευξής τύπου που παραχώρησε λίγο πριν την αυγή του 2022 στο γραφείο του ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με αφορμή και  τη σύμβαση για την καθημερινότητα που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδιάκος στο ήθος και στην προσωπικότητα του Κάρολου Παπούλια που έφυγε από ζωή με αφορμή το τελευταίο αντίο της χώρας σήμερα, θυμίζοντας σε όσους το ξέχασαν πως ο εκλιπών ήταν εκείνος που ύψωσε ανάστημα, φρενάροντας την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ  καθιστώντας σαφές μέσω του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού τότε στους έχοντες την ευθύνη διακυβέρνησης το 2015 να μην τολμήσουν να καταργήσουν το ειδικό καθεστώς.

Αναφερόμενος ο κ. Χατζηδιάκος,  στη δημοτική αρχή Ρόδου,  αρκετές φορές υπογράμμισε ότι  είτε απαξιώνει και δεν προχωρά έργα που  προετοίμασε επί θητείας του ή τα οικειοποιείται και δεν αναφέρει ποιος τα δρομολόγησε.

Αναλυτικότερα για την σύμβαση που αφορά την καθημερινότητα που ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου είπε πως έχει οσμή σκανδάλου.

Όπως τόνισε στα δυόμιση χρόνια που έχουν περάσει και μαζί με αυτά και η περίοδος χάριτος για τη δημοτική αρχή έκανε δημιουργική αντιπολίτευση. Τώρα κάθε μήνα καθιερώνει όπως τόνισε μια συνέντευξή τύπου όπου θα θέτει όλα τα ζητήματα που πρέπει να σχολιάζονται.

Έκανε λόγο για έλλειμα Δημοκρατίας αφού η δημοτική αρχή από την ώρα που ανέλαβε απαγόρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής παρά το γεγονός ότι  στα συγκεκριμένα όργανα γίνονται συζητήσεις για  μεγάλα και σημαντικά θέματα.

Στη συνέχει αναφέρθηκε στο δήμαρχο Ρόδου κ. Α Καμπουράκη λέγοντας πως είναι απρόσιτος αφού δεν έχει δεχθεί στο γραφείο του τους εκπροσώπους των φορέων του νησιού και δεν επισκέπτεται την πόλη και τα χωριά για να διαπιστώσει ο ίδιος τα προβλήματα.

«Είναι αδιανόητο για το δήμαρχο Ρόδου να μην έχει δεχθεί στο γραφείο του , του εκπροσώπους των φορέων του νησιού. Ακόμη και οι συνεργάτες του δεν τον βλέπουν . Επισκέπτεται την πόλη και τα χωριά ο δήμαρχος; Επίσης υπάρχουν κάμερες παντού. Από την αυλή μέχρι το γραφείο του δημάρχου και κανείς δεν μιλάει. Εδώ εγείρεται ζήτημα που αφορά τα προσωπικά δεδομένα. Που είναι ο σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου ; Υπάρχει; Βιώνουμε κάτι το ασύλληπτο. Αφού στο Δήμο κάνουν αντιπολίτευση σε μένα αντί να ασκούν διοίκηση», τόνισε.

“Οι  δικοί  μου συνεργάτες και τον  κόσμο έβλεπαν και απαντούσαν σε όλα τα αιτήματα”, τόνισε.

“Κάνουν αντιπολίτευση λες  και ο Χατζηδιάκος φταίει για όλα. Να μας πουν τι έκαναν τα δυόμισι χρόνια της μέχρι τώρα θητείας τους”, είπε.

Η σύμβαση για την καθημερινότητα

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στη σύμβαση για την καθημερινότητα τονίζοντας καταρχήν ότι δεν πέρασε από την επιτροπή διαβούλευσης για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των φορέων για αυτά που σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν.

Η απόφαση ελήφθη με αδιαφάνεια όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως η σύμβαση  θα γίνει αιτία για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος

«Μιλάμε για πλήρη αδιαφάνεια καθώς για την σύμβαση δεν ρωτήθηκε κανείς. Εμείς τότε για την  ανάθεση του 50% της καθαριότητας σε ιδιώτες είχα λάβει τις απόψεις των εκπροσώπων των φορέων.  Για το 50% της καθαριότητας είχαμε δώσει 4,3 εκατομμύρια ευρώ . Επίσης λειτουργούσε το ΚΔΑΥ και  προσπαθήσαμε για την ανακύκλωση. Μαζί με τη Διεύθυνση Καθαριότητας το κόστος ήταν 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα η σύμβαση αφορά το 100% της καθαριότητας με κόστος που θα φθάσει τα 22 εκατομμύρια ευρώ  το χρόνο. Επίσης ο Δήμος  θα πληρώνει 1.000.000 στον ΦΟΔΣΑ. Από πού θα βγουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ τα παραπάνω; Αυτή είναι η φθηνή καθαριότητα που θα παρείχαν; Και μας είπε ο κομματικός παράγοντας να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας;», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως επι θητείας του ο δήμος ήταν ο μόνος που είχε δρομολογήσει έργα 38 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΣΔΙΤ.

«Αντί να μας πουν ευχαριστώ για το έργο και την προετοιμασία που αφήσαμε μας κουνούν και το δάκτυλο.  Μπορούσαν να πατήσουν στο δικό μας μοντέλο για την καθαριότητα . Έχω σοβαρές επιφυλάξεις για τη νέα σύμβαση καθημερινότητας που αφορά την καθαριότητα και έχει οσμή σκανδάλου. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Είναι ειδικό το καθεστώς απασχόλησης τους. Δεν μπορούν να γίνουν διοικητικοί υπάλληλοι ή γραφιάδες», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Η Ροδιακή Έπαυλη

Για τη Ροδιακή Έπαυλη άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί κόλλησε το έργο που είχε δρομολογηθεί επί θητείας του με τόσους αγώνες για να ανήκει πλήρως  στο Δήμο το ακίνητο για τη μετακόμιση της βιβλιοθήκης που είναι εντός του κτιρίου.

«Για το κυκλοφοριακό είχαμε λάβει αποφάσεις από το 2019. Για τη Νέα Αγορά επίσης είχαμε λάβει αποφάσεις. Ας πουν ένα ευχαριστώ για ότι παρέλαβαν . Δεν θα ανεχθώ όμως το μηδενισμό του έργου μας», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Γιατί σιωπούν οι πολίτες 

Ο τέως δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για την στάση που τηρούν οι πολίτες καθώς γίνονται λάθη και δεν αντιδρούν.

“Ανησυχώ για την περίεργη σιωπή του κόσμου. Οι συμπολίτες μας είτε  έχουν αδιαφορήσει ή σχολιάζουν απλά στο facebook. Με ανησυχεί επίσης η συγκάλυψη από κομματικά όργανα. Να ξεπεράσουμε την πανδημία και να προχωρήσουμε μπροστά. Να αναγνωρίσουν όμως στο Δήμο Ρόδου ότι όσα βρήκαν δεν ήρθαν από παρθενογένεση. Έγιναν με κόπο και δουλειά άλλων που εργάστηκαν με κυβερνήσει εχθρικές και capital controls”, τόνισε.

Η Καλλιθέα 

Αναφερόμενος στο μνημείο της Καλλιθέας τους κινδύνους που το απειλούν αναφέρθηκε σε όσα έκανε επί θητείας του ως δήμαρχος ο ανεξάρτητος σήμερα δημοτικός συμβουλος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης. Τόνισε πως τίτλος κυριότητας υπάρχει αλλά δεν είχε γίνει η οριοθέτηση του αιγιαλού.

«Δεν τους  παίρνει είπε για την κυβέρνηση να βάλουν χέρι στις Πηγές Καλλιθέας. Αν γίνει αυτό να δείξουν οι Ροδίτες τα δόντια τους», τόνισε.

Για την παραχώρηση των ακινήτων της Βάρης και του Καλαμώνα τόνισε πως επί θητείας του είχαν δρομολογηθεί τα πάντα και έμενε μόνο μια απόφαση από το ΕΘΙΑΓΕ.

Η συνέντευξή δόθηκε με όλα τα υγειονομικά μέτρα καθώς ο κ. Χατζηδιάκος έχει κάνει τρια εμβόλια και για την ασφάλεια των δημοσιογράφων ένα τέστ.

Πηγή: www.skyrodos.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΙΣΡ: “Η δωρεάν παροχή εξετάσεων μεταβιβάζεται στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω Claw-back”
Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για την Ελένη Τοπαλούδη
Για τον Πρύτανη του ποιοτικού τουρισμού, τον Βασίλη Καμπουράκη, του Γιώργου Ματσίγκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.