Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η αδρά αμοιβόμενη υπεύθυνη εθελοντισμού της Π.Ν.Αι. ομολόγησε την πολιτική ανεπάρκειά της προς τις εθελοντικές οργανώσεις, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χ. Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου]

Spread the love

Η ανακοίνωση της κ. Γιασιράνη επιβεβαιώνει ότι η Περιφερειακή Αρχή θυμήθηκε τις εθελοντικές οργανώσεις προεκλογικά και λίγο πριν αποχωρήσει, στους τελευταίους μήνες της θητείας της, μετά από διαμαρτυρίες τους και πολιτική πίεση που άσκησα και δεν τη δημοσιοποίησα, σεβόμενος την καθημερινή προσπάθεια αυτών των δραστήριων ανθρώπων που προσφέρουν με συνέπεια διαχρονικά στον τόπο μας…

Το σίγουρο είναι ότι όλοι/ες κρινόμαστε…

Κρίνομαι εγώ που χάλασα τη «φιέστα» που ετοίμαζε η Περιφερειακή Αρχή με λεφτά των συμπολιτών μας και -πιθανά- από τους κωδικούς του προϋπολογισμού για την Πολιτική Προστασία.

Κρίνεται και η κ. Γιασιράνη… η αμοιβόμενη εντεταλμένη «σύμβουλος εθελοντισμού» (σύμφωνα με… το νέο ήθος που έφερε ο κ. Χατζημάρκος με την παρέα του στην πολιτική ζωή του τόπου).

Υ.Γ. 1: Περιμένω ακόμα απάντηση της κ. Γιασιράνη σε υπηρεσιακό έγγραφο που της έστειλα από τον Απρίλιο του 2018, με το οποίο ζητώ να μάθω μισθούς και αποζημιώσεις που λαμβάνουν συγκεκριμένα άτομα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα ευθύνης της.

Υ.Γ. 2: Είναι προκλητικό να αναφέρει ότι δεν ήμουν σε σύσκεψη στην Πυροσβεστική, όταν όχι μόνο δεν κλήθηκα, αλλά είχα αποκλειστεί από σειρά διαδικασιών. Όσον αφορά τη δημοσιότητα, στην πολιτική πορεία μου έχω μιλήσει με έργα αναπτυξιακά και το γνωρίζει η κοινωνία. Δεν αναλώθηκα όπως η σημερινή ηγεσία της Π.Ν.Αι. που λόγω απουσίας ουσιαστικού έργου επιχειρεί λογοκρισία και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη μέσω αμοιβόμενων από αυτή δημοσιογράφων και προσλήψεων συγγενών και κολλητών.

Ο κος  Xαράλαμπος Κόκκινος είναι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Ακολουθεί η δήλωση της κας Γιασιράνη

Χαρ. Γιασιράνη: Με χρονοκαθυστέρηση ο Χαράλαμπος Κόκκινος “ανακάλυψε” τις εθελοντικές οργανώσεις

 Ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι θέμα ημερών η παράδοσή του

Για μια ακόμη φορά, ο Χαράλαμπος Κόκκινος επιβεβαιώνει τον εαυτό του. Ανενημέρωτος, όπως συνηθίζει  και αδρανής μέχρι σήμερα για το ζήτημα που επικαλείται, με μόνη του έννοια πώς θα εκμαιεύσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, καταφεύγει και πάλι σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, για να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της Περιφερειακής Αρχής.

Ουδεμία καθυστέρηση έχει υπάρξει όσον αφορά τον διαγωνισμό για την αγορά εξοπλισμού των εθελοντικών οργανώσεων, όπως προκύπτει και από το αναλυτικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και είναι ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της προβλεπόμενης εκ του νόμου διαδικασίας, για την παράδοση του εξοπλισμού στις εθελοντικές ομάδες.

Πού ήταν ο Χαράλαμπος Κόκκινος στις διαβουλεύσεις με την ΠΥΡ για την καταγραφή των αναγκών των εθελοντικών οργανώσεων;

Έρχεται τώρα  ετεροχρονισμένα και με σημαντική χρονοκαθυστέρηση να δηλώσει “παρουσία”, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα ασχολήθηκε με το θέμα, αλλά το θυμήθηκε τώρα που ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί!

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει καθημερινά και εμπράκτως και όχι με κενά περιεχομένου Δελτία Τύπου, τόσο την βαρύτητα που δίνει σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, όσο και την στήριξή της στις εθελοντικές οργανώσεις, σεβόμενη και αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν σε κάθε πεδίο και τομέα δράσης τους.

Τον ίδιο σεβασμό οφείλει να δείξει και ο Χαράλαμπος Κόκκινος αντί να εκφράζει όψιμα ένα ενδιαφέρον που ουδέποτε εκφράστηκε εμπράκτως, παρά μόνο “χρησιμεύει” ως άλλοθι στην δίψα του για δημοσιότητα και για κάλυψη της αδράνειας και της απραξίας του.

Επισυνάπτεται το έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο κοινοποιείται και σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις

 Χαρίκλεια Γιασιράνη

Εντεταλμένη Περιφερειακή  Σύμβουλος

Δια Βίου Μάθησης,  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

& Εθελοντισμού

Πρόεδρος ΚΕΚ Γεννηματάς

 

SHARE
RELATED POSTS
«κ.Καμπουράκη, καλύτερα να αφήσετε …. στη μέση τον δήμο, παρά να τον αποτελειώσετε!!!»
Σε δημόσια συζήτηση καλεί ο κος Χατζηδιάκος τον κο Καμπουράκη-“Ας παρουσιάσουμε με ρεαλισμό τις προγραμματικές μας στοχεύσεις”
.jpg
“Καστελόριζο: δεν είναι μια κουκκίδα στο χάρτη, είναι η είσοδος προς την Ευρώπη”, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.