Το σχόλιο της ημέρας

Τσιόδρας, ο υπέροχος κύριος Τσιόδρας, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Η ανευθυνότητα απεδείχθη στην …έξοδο του τριημέρου της καραντίνας. Οι εν δυνάμει ασθενείς ή κρυφά φορείς του θανατηφόρου ιού πήγαν στα εξοχικά τους, στα χωριά τους, στους φίλους τους. Έτσι ερμήνευσαν τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι ο κορονοϊός σκοτώνει καθημερινά σε δύο ευρωπαϊκές  χώρες περισσότερους  από 300 ανθρώπους  δεν  υπάρχει  στο μυαλό τους.

Ή δε  παρακολουθούν τι συμβαίνει, είναι ανενημέρωτοι και δικαιολογούνται,

ή απειθαρχούν.

Ερώτημα ρητορικό (απαντώ στους  φωστήρες που τους ακούω  να  λένε «δεν ακούσαμε κάτι…»: η ενημέρωση έγινε κατανοητή για το κλείσιμο του εμπορικού Συλλόγου. Ακατανόητο προφανώς για αυτούς παραμένει  ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε μετακίνηση).

Το τρίτο διάγγελμα του κ.Πρωθυπουργού ήταν έμπλεο ανησυχίας – για να κυριολεκτήσω ήταν τρομοκρατημένος .

Και ο κύριος Τσιόδρας προσπαθεί, ανίσχυρος σχεδόν ανάμεσα σε σαχλαμπούχλες, όπως είναι ο κάθε νοήμων ανάμεσα σε βλάκες, να  πείσει τους α-νοήμονες να ΜΗΝ θέτουν σε  κίνδυνο τους ηλικιωμένους: «Πολλοί από τους ηλικιωμένους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι  γιαγιάδες και παππούδες μας». Εκείνος γνωρίζει τι συμβαίνει, οι παλίμπαιδες της Ελλάδας θα μάθουν όταν δουν το κακό που προκάλεσαν.

Οι εκδρομείς του τριημέρου, οι «τολμηροί» του ιού, οι ανεύθυνοι πολίτες που αγνόησαν ό,τι ειπώθηκε ως αυτονόητο για την υγεία μας, είδαν τον λοιμωξιολόγο κ.Σωτήρη Τσιόδρα;

Αμφιβάλλω. Ίσως να κάνουν τα προεόρτια του Πάσχα.

Ας ελπίσουμε πως μέχρι τότε θα είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί.

ΥΓ: Ο θανατηφόρος κορονοϊός είναι απλώς  το ξέρασμα, ο έμετος της Φύσης (ζητώ συγγνώμη για τις λέξεις, δεν βρίσκω πιο αντιπροσωπευτικές). Η αλαζονεία τουλάχιστον τεσσάρων δεκαετιών για όσα οι φωστήρες του κέρδους και της ύλης προκάλεσαν στη Γη. Κρίμα που η δεινότητά τους και οι επίγονοι, απόγονοι και διάδοχοι, είναι ανίκανοι για εξαλείψουν τον τιμωρό της Φύσης που έχει ήδη θερίσει 12.000 ζωές. Ο εχθρός είναι αόρατος, όπως συμβαίνει σε ταινία τρόμου. Ένα παράσιτο που κινείται ταχύτατα και αθόρυβα. Ούτε σε ταινία τρόμου αυτό που ζούμε.  Εμείς. Γιατί οι άλλοι πρωταγωνιστούν ακόμη σε κωμωδία.-

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Λυπάμαι ή χαίρομαι για τα ΡΑΦΑΛ;, του Κωστή Α. Μακρή
10407173_694836297277488_178531332991092873_n.jpg
SCRIPTA NON MANENT, του Κώστα Χατζηαντωνίου
990293.jpeg
14-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.