Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Τρώγε λάδι κι έλα στο star tv το βράδυ, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Στην πλειονότητα των Ελλήνων τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις πρώτες δέκα πέντε ημέρες του μήνα και όλοι βολοδέρνουν ή σκέπτονται επί πλέον τρόπους περικοπής βασικών για τη ζωή τους αγαθών για να τα φέρουν εις πέρας, κι άλλους που κινούνται στον χώρο της τηλεόρασης, κυρίως, τους απασχολούν τα νούμερα των τηλεθεάσεων που καταγράφουν, με αποτέλεσμα οι νευρώσεις και οι ψυχολογικές διαταραχές όχι απλά να χτυπούν κόκκινο αλλά να κάνουν και χρήση ψυχοφαρμάκων – πολλοί δεν το κρύβουν άλλωστε, το ομολογούν δημοσίως μάλιστα μέσω των λογαριασμών τους στα media – όταν αυτά (τα ποσοστά τηλεθέασης) βρίσκονται πολύ χαμηλά, να κουβαλούν ένα μόνιμο άγχος που τους καταπνίγει και χρήζουν ιατρικής υποστήριξης. 

Η ειλικρινής ομολογία του Κώστα Χαρδαβέλλα ότι «εξ αιτίας αυτής της καταστάσεως χτύπησα ‘κόκκινο’, πήγα να μουρλαθώ», ας γίνει παράδειγμα για τους νεότερους και ειδικά εκείνους τους ‘αχόρταγους’ με τα ποσοστά που πολύ στα σοβαρά τα εκλαμβάνουν. Το ότι τα τηλεοπτικά κανάλια – κατά βάση – ασκούν έμμεση πίεση προς τους παρουσιαστές εκπομπών και λοιπούς, είναι γεγονός. Εμπορικές επιχειρήσεις είναι εξ άλλου και σκοπό έχουν το κέρδος (και μάλιστα το αλόγιστο), οπότε αυτή η μεταφορά του άγχους των καναλαρχών προς τους εργαζόμενους με τα γνωστά αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία να δημιουργεί πρόβλημα πολύπλοκο και πολλές φορές δυσεπίλυτο και καταστροφικό για το μέλλον τους.

Όμως, τις φοβίες και τα ρίσκα που αναλαμβάνουν τα αφεντικά των καναλιών να πλασάρουν προς το τηλεοπτικό τους κοινό μέσω των ‘αναγνωρίσιμων’ υπαλλήλων τους-παρουσιαστών, κάθε φορά και από ένα project (μια ιδέα δηλαδή που σκαρώνουν στα μυαλά τους) ή ένα concept (όπως αλλιώς το λένε), μέσω της δύναμης της εικόνας έχουν τον τρόπο να το διοχετεύσουν προς το αδηφάγο κοινό το οποίο – δυστυχώς και σήμερα όπου όλες οι τρομερές δυνάμεις πυρός συγκεντρώνονται στην Μεσόγειο με αβέβαιο το μέλλον του κόσμου– ακόμα και σήμερα λοιπόν, μερικοί έχουν το θράσος να βγάζουν στον τηλεοπτικό αέρα όχι απλά αναμασημένα ‘φαγητά’ αλλά σκουπίδια, υποτιμώντας την νοημοσύνη του Έλληνα μέσου πολίτη ενώ θα έπρεπε να αναβαθμίσουν την εικόνα τους όσον αφορά στο ειδησεογραφικό κομμάτι και την ενημέρωση, βρίσκουν χώρο να ‘ξαναζεσταίνουν’ τους γάμους των ομοφυλοφίλων, τις ιδιαιτερότητες των γκέι – αναλύοντάς τες εις βάθος μάλιστα – την προβολή των ναρκωτικών, των δολοφόνων, των ζιγκολό και λοιπών συνομοταξιών, χωρίς ίχνος ντροπής. 

Μια τέτοια περίπτωση, λες και δεν αρκούσαν τα πρωϊνάδικα με τα ξεκατινιάσματα στα οποία επιδίδονται άλλοι ‘αναγνωρίσιμοι’ αλλά και βραδινοί ‘τύποι’ σκορπώντας τις ‘εξυπνάδες’ και την μπόχα τους προς το τηλεοπτικό τους κοινό, έρχεται να προστεθεί και κάποια κυρία Ζήνα στο κανάλι STAR η οποία λέει, ξανακάθεται στα ‘αμφιθέατρα της εντρύφησης’ με σκοπό να ‘διαφωτίσει’ τον …διψώντα τηλεθεατή. Και …όχι τίποτα άλλο, πιστεύει η εν λόγω κυρία – και κατ’ επέκταση όλο της το project – ότι η θεματολογία της είναι πέραν των άλλων και πρωτότυπη! Η ελαφρότητα, η σαχλαμάρα και η προχειρότητα σε όλη τους την έκταση. Θα μου πεις, Ελληνική τηλεόραση είναι αυτή, η αισθητική της έχει χρόνια αποδειχθεί ποία είναι, τώρα για τέτοια θα γκρινιάζουμε; Ας τα λουστούμε λοιπόν και χωρίς διαμαρτυρία καμία. Ας ειν’ καλά δε και το ‘Δώρο’ των 6.8 εκατ. ευρώ που διανέμεται στα 7 Εθνικής εμβελείας τηλεοπτικά Μέσα με αντιστοιχούν ποσό για το STAR 1.175 εκατ. ευρώ. Ο κυβερνητικός κορβανάς, είναι εδώ και  θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με προγραμματισμένους μποναμάδες. Συνεχίστε Μέσα την ανιαρή σας βιόλα να …παίζετε .Όσον αφορά στην τιμή του λαδιού όπου έφθασε να το ονομάζουν πράσινο χρυσό, ε, από  το βραδινό μας δείπνο φαντάζομαι πως δεν θα μας λείψει … 

Όσο πάντως κι αν προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, άτακτοι και γλεντζέδες θα είμαστε:

SHARE
RELATED POSTS
Αχ ρε «Ζηνοβία»!, του Γιώργου Αρκουλή
Να’χα τα νιάτα σου, της Μαρίας Σκαμπαρδώωνη
Κωστής Α.Μακρής: Οι προμνάμονες, η μιμόζα η αισχυντηλή, το “μη μου άπτου” κι άλλες δύσκολες λέξεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.