Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στον Κόσμο

Τρομακτικά ξενοδοχεία του κόσμου και η ιστορία τους

Spread the love

Το συγκεκριμένο κτήριο του 19ου αιώνα περιβάλλεται με θρύλους από τότε που κατασκευάστηκε. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, μέσα σε ένα δωμάτιο το οποίο παρέμενε κρυμμένο μέχρι τη δεκαετία του 1920, υπάρχουν στον τοίχο τα αποτυπώματα ενός παιδιού. Λέγεται ότι καμία καμαριέρα δεν έχει καταφέρει να τα καθαρίσει μέχρι σήμερα.© DEPOSITPHOTOS / UWSTAS


Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτέλεσε την έμπνευση του Στίβεν Κινγκ για να γράψει το εμβληματικό του έργο «Η Λάμψη».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, ο συγγραφέας βγήκε από το δωμάτιό του για λίγο και όταν γύρισε βρήκε τη βαλίτσα του άδεια και τα ρούχα του κρεμασμένα στη ντουλάπα.
Λέγεται ότι το πνεύμα μιας γυναίκας που είχε πεθάνει από το κρύο στο υπόγειου του κτηρίου κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.CC BY 2.0 / EMILY MATHEWS


Το θρυλικό πλοίο Queen Mary φέρει τη φήμη ότι είναι καταραμένο από τότε που κατασκευάστηκε, καθώς κατά τη δημιουργία του έχασαν τη ζωή τους τέσσερις εργάτες. Η φημολογία συνεχίστηκε επειδή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, πολλοί άνθρωποι αυτοκτόνησαν.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αρκετοί στρατιώτες πέθαναν από ασφυξία σε δωμάτια με κακό εξαερισμό.
Το Queen Mary πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Οι ένοικοι υποστηρίζουν ότι τα πνεύματα όσων έχασαν τη ζωή τους πάνω στο πλοίο συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί.© AP PHOTO / JOHN ANTCZAK


Στις αρχές του 20ου αιώνα το ξενοδοχείο χρησιμοποιούνταν από ναυτικούς. Σύμφωνα με τους ενοίκους, το φάντασμα ενός ναυτικού κυκλοφορεί στους διαδρόμους και μερικές φορές μπαίνει στα δωμάτια. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει αναφερθεί μια φορά στο ζήτημα τονίζοντας ότι αν αληθεύει, το πνεύμα του ναυτικού δεν κάνει κακό σε κανέναν. © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: THE RUSSELL HOTEL


 

CC BY-SA 2.0 / MEG STEWART / DSC06715
Τον 17ο αιώνα το κτήριο ανήκε στη Δόνα Άννα. Όταν η γυναίκα έμεινε χήρα, το μετέτρεψε σε μοναστήρι. Το κτήριο αργότερα έγινε ξενοδοχείο, ωστόσο οι ένοικοι υποστηρίζουν ότι ακόμη βλέπουν το πνεύμα της Δόνας Άννας να προσεύχεται.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HAWTHORNE HOTEL
Ολόκληρη η πόλη είναι γνωστή για το κυνήγι μαγισσών του 17ου αιώνα. Σύμφωνα με τον θρύλο, το ξενοδοχείο είναι χτισμένο πάνω στο οικόπεδο της Μπρίτζετ Μπίσοπ, μιας από τις γυναίκες που εκτελέστηκαν κατηγορούμενες για μαγεία. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου υποστηρίζουν ότι τα βράδια νιώθουν αόρατα χέρια να τους ακουμπούν και σημειώνουν ότι υπάρχει η μυρωδιά των μήλων που καλλιεργούσε η Μπίσοπ στο αγρόκτημά της.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ELVEY FARM
Στη συγκεκριμένη φάρμα φημολογείται ότι «ζουν» πολλά φαντάσματα. Οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι όταν επισκέφτηκαν τον χώρο επιστήμονες, εμφανίστηκαν χιλιάδες μύγες που δεν έφευγαν μέχρι να αποχωρήσουν οι ξένοι.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HOTEL BURCHIANTI
Το ξενοδοχείο άνοιξε στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ένοικοι των 11 δωματίων πάντως έχουν αναφέρει ότι μαζί τους «ζούσαν» το φάντασμα μιας ηλικιωμένης που έπλεκε στην πολυθρόνα, ενός άνδρα που εκπέμπει ένα ροζ φως, αλλά και μιας καμαριέρας που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.


© SPUTNIK / KIRILL KALLINIKOV
Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα. Στο ξενοδοχείο έμεινε για λίγο καιρό και ο σοβιετικός ηγέτης Βλανίτμιρ Λένιν. Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι ακόμη και σήμερα βλέπουν τη φιγούρα ενός φαλακρού άνδρα με μούσι που πίνει τσάι και αναβοσβήνει τα φώτα.


Φωτογραφικό υλικό: sputniknews.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η φινέτσα της αγγλικής διακόσμησης στην κουζίνα – 25 φωτογραφίες
Μέτρια σενάρια σε «ακριβά» κανάλια ή ο γοητευτικός Ανδρέας Γεωργίου στον αστερισμό της δόξας, της Τζίνας Δαβιλά
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο 2017, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.