Ανοιχτή πόρτα

“ΟΤΑΝ”-ΝΑΤΟ, πούν’το, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π22]

«OTAN»-NATO …ΠΟΥΝ΄ΤΟ

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές»]  [Γ.Γ. ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ 12.6.2022]                                                                                                        

Αυτά δήλωσε ο Γ. Γ. (σωστά διαβάσατε ο Γάμα Γάμα = Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ) στις 12 Ιουνίου 2022, που επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Φιλανδίας Σάουλι Νιινίστο, όπου και φρόντισε να επαναλάβει ότι «κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία» [sic] – και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Και συνέχισε : «Η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο χώρες της Σκανδιναβίας ότι «υποστηρίζουν και φιλοξενούν Κούρδους μαχητές» !!! Ως απόρροια αυτού, η Τουρκία απαιτεί να αναγνωριστούν οργανώσεις και σχηματισμοί, όπως το PKK, ως «τρομοκρατικές οργανώσεις», προκειμένου να πει το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον οργανισμό.

Εάν δεν αφορούσε την εθνική μας ασφάλεια θα ήταν για γέλια η παραπάνω δήλωση, αλλά και η γενική φιλοτουρκική στάση του γάμα γάμα του ΝΑΤΟ. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι, και η Ελλάδα είναι τρομοκράτις χώρα – όπως κάποια στιγμή είχαν ψελλίσει οι τούρκοι (Ερντογάν 17-6-2017). Τριάντα χώρες συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, «ΟΤΑΝ» μόνον μία  – λόγω ομοφωνίας – που εκπροσωπείται σήμερα από τον μεγαλύτερο τρομοκράτη της Μεσογείου «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν,  εκβιάζει και διαφωνεί για να κερδίσει (λέει) τα Δωδεκάνησα και άλλα εκατόν τόσα ελληνικά νησιά, την Συρία, ολόκληρη την Κύπρο και τελικά όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και ο ανιστόρητος Γάμα Γάμα του ΝΑΤΟ, που γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις 29 χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, δεν έχει διαβάσει … τις δηλώσεις Ερντογάν, που απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε : «Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…» !!! Τώρα κ. γάμα γάμα ποιος τρομοκρατεί ποιόν ; Έξυπνος Νορβηγός δημοσιογράφος είσαι, ίσως ξέρεις και τούρκικα, το καταλαβαίνεις, αλλά κάτι … άλλο τρέχει με εσένα.            

Βέβαια, δεν ξέρω ποιά είναι ή εάν υπάρχει και ποια είναι η διαδικασία αποπομπής ενός Γ. Γ. στο ΝΑΤΟ, αλλά νομίζω ότι πρέπει η Ελλάδα τουλάχιστον, ίσως και η Γαλλία, να αντιδράσουν έντονα, σε αυτές τις θρασείς δηλώσεις του – όνομα και μη χωριό – επιεικώς απαράδεκτου Νορβηγού. Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν που έκανε το 2019, [«The Economist» 6 Νοεμβρίου] όταν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ [Organisation du traité de l’ Atlantique Nord‎, OTAN] “εγκεφαλικά νεκρό” και με ειδική αναφορά στην περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος», εννοώντας την Ελλάδα.

Τώρα θα μου πείτε, ποιος είσαι εσύ ρε ασήμαντε (ως εξουσία) δικηγόρε της Αθήνας [sic!] μπροστά στο «κύρος» και το «μέγεθος» ενός γάμα γάμα του ΝΑΤΟ που «γ…» (λογοκρισία) και δέρνει όποιον θέλει στην «συμμαχία» και «γ…» (λογοκρισία) την συνοχή της και τον σκοπό της ; Αλήθεια και εγώ αναρωτιέμαι «ΠΟΙΟΣ» είμαι ; Δεν χρειάζονται νομίζω πολλές σκέψεις για την απάντηση : Ένας απλός Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης είμαι με Λόγο, που ανησυχεί γι’ αυτόν τον οργανισμό σε σχέση με την πατρίδα του, που – υποτίθεται – δημιουργήθηκε αυτός ο οργανισμός  με σκοπό «την διατήρηση της ειρήνης και την αποφυγή συγκρούσεων. Εάν ένας σύμμαχος δεχθεί επίθεση θα υπάρξει απάντηση από όλη τη συμμαχία και αυτό διατηρεί την ειρήνη» είπε ο – όποτε τον βόλευε (Λονδίνο 04/12/2019) – γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος υποστήριξε (τότε) επίσης, ότι : «Δεν πρέπει να αμφισβητούμε ποτέ την ενότητα και την πολιτική βούληση να στεκόμαστε μαζί και να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλο. Γιατί ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης και η αποφυγή συγκρούσεων. Εάν ένας σύμμαχος δεχθεί επίθεση θα υπάρξει απάντηση από όλη τη συμμαχία και αυτό διατηρεί την ειρήνη». Και εγώ ο απλός Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης λέω, ρε εσύ : Εκτός από το άρθρο 5 της Συνθήκης του 1949, που έπρεπε να σέβεσαι, θα έπρεπε να αφήσεις κατά μέρος τα  «Τα παραμύθια της Χαλιμάς», που ως γνωστόν είναι μια ανατολίτικη ιστορία μια κοπέλας, κόρης του βεζίρη, που με τα «παραμύθια» της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του Χαλίφη (βλέπε εδώ Ερντογάν)…

Τώρα, στην όλη ιστορία υπάρχει και ένα σχεδόν «αστείο» : Έλαβε χώρα στην Νορβηγία, πατρίδα του ως άνω γάμα γάμα,  όπου παίχθηκε χοντρό «παιχνίδι» εις βάρος των Τούρκων με ενεργοποίηση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας και εχθρό την Τουρκία σε υποθετικό σενάριο Παγκοσμίου Πολέμου! Σε αυτό το σενάριο, υπήρχε η πλήρης ενεργοποίηση της διοίκησης επιχειρήσεων (Force Command Brunssum (JFC Brunssum), της δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ  (e-NRF18) μαζί με την ενιαία υπηρεσία εντολών της  Συμμαχικής Διοίκησης (Land (LANDCO Ι) καθώς και της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης (MARCOM). Ήταν μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχε διάρκεια από 08 -17 Νοεμβρίου 2017 και σε αυτήν «απεικονίστηκε» το πρόσωπο του Ερντογάν και του Ατατούρκ ως «εχθρικά».

Έτσι τάδε μου…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

                

SHARE
RELATED POSTS
Δεκέμβρης, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Το εὔφωνον τελικόν «ν»…, του Δρ Πάνου Καπώνη
Περί βραβείων…, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.