Αθλητικά/Αθλητισμό

Τρέμουν την…παρακμή!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

                            

Βασική αθλητική είδηση έπαιξε χθες στα κανάλια η ανακοίνωση του ΔΣ της σούπερλιγκ εναντίον της απόφασης του αρμόδιου κρατικού λειτουργού να μειώσει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό μόλις 10% της χωρητικότητάς τους. Ο πρόεδρος Μποροβήλος παλιός διαιτητής από το Νεοχώρι Αρκαδίας, κλασικό πολιτικάντης (γι’ αυτό και αντέχει στα διάφορα πόστα…) ζήτησε με κομψό τρόπο ν’ αλλάξει ο κανονισμός, ειδοποιώντας ότι τα σωματεία δεν θα αντέξουν. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι στο μπάσκετ και στα κλειστά γήπεδα δεν ισχύει η θηριώδης μείωση που επιβάλλεται στα ανοικτά του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, κάποιες ΠΑΕ διατηρώντας μεταξύ τους παραδοσιακά διαφορές σε βαθμό μίσους (αυτό αφορά περισσότερο τους χουλιγκάνους τους), ιδού που συμφώνησαν να αντιδράσουν. ‘Ετσι Ολυμπιακός και ΑΕΚ ιδού που με διάφορες αναρτήσεις κύκλων τους, υποστηρίζουν ότι με ένα 10% οπαδών τους στις εξέδρες -όταν διαθέτουν διπλάσιο ή και μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας- καραδοκεί η ΠΑΡΑΚΜΗ  του αθλήματος. Οποία, δηλαδή υποκρισία εν μέσω πανδημίας που σαρώνει παγκοσμίως.

Με άλλα λόγια, τώρα διαπιστώνεται η ΠΑΡΑΚΜΗ, που κινδυνεύουν τα οικονομικά συμφέροντα είτε πλουσίων ΠΑΕ, είτε κάποιων μπαταχτσήδων (π.χ. ‘Αρης Θεσσαλονίκης, Ηρακλής, Πανιώνιος κλπ.) που έχουν μάθει να απλώνουν το χέρι στο κράτος με στόχο την…φιλανθρωπία του.

‘Όλα αυτά συνιστούν γελοιότητες όταν έρχονται, διάβολε,  από ποδοσφαιρικές ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Οι οποίες, έχοντας απαλλαγεί ισόβια   από την μέγγενη του πτωχευτικό Νόμου που ισχύει για όλες τις άλλες ΑΕ, έχουν ξεχάσει να μοιράσουν κέρδη -έστω δεκάρες- στους μετόχους, τους οποίους «γράφουν κανονικά» και διαχρονικά χωρίς καμία αναστολή.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο, είτε με σολντάουτ στις  εξέδρες είτε με…10%, έχει παρακμάσει προ πολλού. Το διακρίνει κάποιος πανεύκολα στην απογοητευτική ποιότητα του θεάματος, στις ενδεκάδες που αγωνίζονται ακόμη και σε ποσοστό 90% με μετριότατους αλλοδαπούς άνω των 30, με την…55η θέση, τέλος,  στην οποία έχει βρεθεί -μέσω του εθνικού συγκροτήματος- στην λίστα της ΦΙΦΑ.

Νομίζω πως αν η κυβέρνηση (Αυγενάκης…) αναδιπλωθεί και κάνει το χατίρι στις ΠΑΕ, θα χρεωθεί ένα ακόμη σφάλμα στην προσπάθειά της για την εξέλιξη του Αθλητισμού. Αυτήν η οποία υποτίθεται ότι μπήκε σε τροχιά με την «λυσσαλέα» επιχείρηση αλλαγής στα ηλικιακά όρια των προέδρων των Ομοσπονδιών, μόνο και μόνο για να ταπεινωθεί και αναγκαστεί να φύγει ο πανέξυπνος (αλλά ΠαΣοΚος) ‘Νέστωρ’ του μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Να μη τα ξεχνάμε αυτά τα πράγματα!

SHARE
RELATED POSTS
Όταν οι ισχυροί ζητιανεύουν συμπαράσταση, του Γιώργου Αρκουλή
Μια παράξενη λύπη…, του Γιώργου Αρκουλή
Ανίκανοι υπεύθυνοι, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.