Υγεία

Το τάπερ του γραφείου!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Αν ξεκινήσατε τη μέρα σας χωρίς να πάρετε πρωινό είναι μαθηματικά βέβαιο ότι προς το μεσημεράκι θα ορμήσετε σε ό,τι ανθυγιεινό υπάρχει στο κυλικείο ή στο γειτονικό καφέ!  

Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και εργασίας – μαζί με τις ώρες μετακίνησης- μας αναγκάζουν να είμαστε εκτός σπιτιού περίπου 12 ώρες την ημέρα: επιβάλλεται λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και προνοητικοί γιατί η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί παράγοντα ευζωίας και μακροζωίας.

Το φαγητό των κυλικείων είναι ανθυγιεινό γιατί περιέχει βούτυρο, αλλαντικά, υδρογονωμένα λιπαρά, ζάχαρη και όχι μόνο. Είστε βέβαιοι για τις συνθήκες συντήρησης και διανομής του;

Αν παραλείπετε το πρωινό, στερείτε από τον οργανισμό σας την ενέργεια και θα έχετε μειωμένη σωματική και πνευματική απόδοση. Το μεσημέρι θα φάτε περισσότερο και μάλιστα τροφές υψηλές σε θερμίδες και σάκχαρα γιατί ο οργανισμός ζητά με ελάχιστες μπουκιές να πάρει τη μέγιστη ενέργεια.

Ναι σε μικρότερες ποσότητες και περισσότερα γεύματα, με πολλά φρούτα και λαχανικά εποχής. Αν τα φρούτα είναι βιολογικά, τα πλένουμε σχολαστικά και τα τρώμε με τη φλούδα.

Φτιάξτε από το σπίτι υγιεινά σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, λαχανικά και άπαχη γαλοπούλα.

Ναι σε σπιτικές σαλάτες λαχανικών, πατατοσαλάτες, ρεβιθοσαλάτες, σαλάτες με πλιγούρι, κοτοσαλάτες, σάντουιτς με αραβική ή μεξικάνικη πίτα, μακαρονοσαλάτες ή σπιτικές πίτες.

Εναλλακτικά ναι σε παστέλι με σουσάμι ή ξηρούς καρπούς και μέλι, γιαούρτι με φρούτα, ελιόψωμο, σταφιδόψωμο, κουλούρι, πολύσπορα κριτσίνια, καρότο κ.α

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

SHARE
RELATED POSTS
Τσιγάρο: Καταστροφικό δάνειο προσωρινής απόλαυσης, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τι αποκαλύπτουν οι διαταραχές στον έμμηνο κύκλο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» ΣΤ’ Κύκλος – το πρόγραμμα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.